вівторок, 26 серпня 2008 16:37

Матч "Динамо" - "Шахтар" зупинять після першого використання піротехніки

За словами директора "Динамо" Даміра Врбановіча, загребський клуб за використання вболівальниками піротехніки під час єврокубкових матчів виплатив УЄФА штрафів на 250 тисяч євро. Максимальне покарання було винесено після знаменитого матчу з "Грассхоперсом", коли хорватський клуб був оштрафований на 100 тисяч швейцарських франків.

Тепер в УЄФА на "Динамо" зуб, тому кожен делегат, який призначається на матч в Загребі, має спеціальні інструкції. Отже, якщо на футбольний газон стадіону "Максімір" впаде хоч би один сторонній предмет, матч буде зупинений. Це майже відбулося під час поєдинку першого кваліфікаційного раунду з "Лінфілдом".

- УЄФА люто бореться проти піротехніки. З клубами, які не можуть впоратися зі своїми вболівальниками, розбиратимуться грубо і без поблажок. Піротехніка небезпечна для гравців та вболівальників, і ми також нещадно боротимемося проти цього зла, - завірив Врбановіч.

Фани "Динамо", як і стадіон "Максімір" в "чорному" списку УЄФА. Щонайменша помилка і "Динамо" чекають куди серйозніші санкції, ніж просто штраф. Тому кожен єврокубковий матч для керівництва загребського клубу - нове випробування.

- У делегата УЄФА буде два варіанти у випадку, якщо фаєр впаде на газон. Або звільнити сектор, звідки була кинута піротехніка, або в координації з арбітром зупинити матч. Будьте упевнені, ніхто не буде ліберальним, а зупинка гри загрожує дискваліфікацією, - попередив директор "Динамо".

Терикон

Зараз ви читаєте новину «Матч "Динамо" - "Шахтар" зупинять після першого використання піротехніки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі