четвер, 11 листопада 2010 16:40

Матч "Барселона" - "Реал" перенесли через вибори

Матч "Барселона" - "Реал" перенесли через вибори

Матч чемпіонату Іспанії з футболу між "Барселоною" і мадридським "Реалом" перенесений з неділі, 28 листопада, на понеділок, 29 листопада, повідомляє офіційний сайт Професійної футбольної ліги Іспанії (LFP).

Це рішення прийнято з міркувань безпеки, адже 28 листопада в Каталонії пройдуть парламентські вибори. Барселона, де відбудеться гра, є столицею провінції.

У Каталонії традиційно сильні сепаратистські настрої, а футбольний клуб "Барселона" вважається багатьма одним із символів боротьби за незалежність від Іспанії. Найпринциповішим суперником "Барселони" є саме "Реал".

У парламентських виборах Каталонії візьме участь, зокрема, партія Жоана Лапорти, який з 2003 по 2010 роки був президентом "Барселони". Свою партію він організував після відходу з поста президента клубу. Лапорта є прихильником незалежності Каталонії від Іспанії.

Матч "Барселона" - "Реал", перенесений на 29 листопада, почнеться о 22:00 за київським часом. Після десяти турів "Реал" з 26-ма очками лідирує в чемпіонаті Іспанії. У "Барселони", яка йде на другому місці, 25 очок.

Як зазначає іспанська газета Marca, матч між "Барселоною" і "Реалом" буде зіграно в понеділок утретє в історії. Раніше таке траплялося 30 березня 1964 і 3 квітня 1972 року. У першому випадку переміг "Реал" (2:1), а в другому - "Барселона" (1:0).

За матеріалами Лента

Зараз ви читаєте новину «Матч "Барселона" - "Реал" перенесли через вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі