вівторок, 18 січня 2011 14:19

Маркус Мерк визнаний кращим арбітром десятиліття

Маркус Мерк визнаний кращим арбітром десятиліття

Міжнародна федерація футбольної історії і статистики (IFFHS) склала рейтинг кращих арбітрів десятиліття (з 2001 по 2010 роки). Перше місце в цьому рейтингу зайняв німець Маркус Мерк, який у цей період тричі визнавався кращим арбітром року за версією IFFHS, повідомляє офіційний сайт організації.

IFFHS щорічно складає рейтинг кращих арбітрів за підсумками опитування експертів з різних країн світу. Мерк перемагав у цьому опитуванні у 2004, 2005 і 2007 роках. У заліку загального суддівського рейтингу десятиліття 48-річний німець набрав 135 очок.

Друге місце в списку кращих арбітрів десятиліття зайняв колумбієць Оскар Хуліан Руїс, який набрав 104 очки. Третє і четверте місця поділили словак Любош Міхел, який зараз працює у донецькому "Шахтарі" та уругваєць Хорхе Луїс Ларріонда, які набрали по 96 очок.

Росію в рейтингу IFFHS представляє тільки один арбітр - Валентин Іванов. Він зайняв в рейтингу 17-те місце. Кращий арбітр 2010 англієць Ховард Уебб опинився на 15-й позиції.

Мерк завершив кар'єру арбітра в 2008 році. Самим важливим матчем з тих, що обслуговував німецький арбітр, став фінал чемпіонату Європи 2004 року між Португалією та Грецією (0:1).

За матеріалами Лента.ру

Зараз ви читаєте новину «Маркус Мерк визнаний кращим арбітром десятиліття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі