вівторок, 24 листопада 2009 14:59

Маркевич не збирається рятувати Кравченка з "Динамо"

Маркевич не збирається рятувати Кравченка з "Динамо"

Останні три роки "Металіст" завойовує бронзові нагороди чемпіонату. Гарант успіху - головний тренер харків"ян Мирон Маркевич, з приходом якого гра команди пожвавилася.

- Чи задоволені ви грою своїх підопічних в останніх іграх?

- Важко однозначно відповісти на це питання. З одного боку хлопці стараються, з іншого - у них не все виходить. Можливо, в чомусь не допрацьовують на тренуваннях. Наприклад, в останній грі з "Зорею" в першому таймі ми грали погано. Луганці створили нам багато проблем в захисті, і коли б не впевнена гра нашого воротаря і захисників, то не уникнути нам проблем. Добре, що в другому таймі ми активізувалися і почали нав"язувати суперникові свою гру. У результаті забили два голи і перемогли.

- Чому в грі з "Зорею" ваші підопічні провалили перший тайм?

- Просто деякі футболісти випали з гри. Довелося робити коректування. Всю провину за провалений перший тайм я беру на себе.

- У другому таймі Девіч грав зліва, а Буркхардт змістився в центр. Це ваш експеримент?

- Так. Не йшла гра, і потрібно було щось міняти. Радий, що все задумане вийшло.

- На друге місце в цьому чемпіонаті "Металістові" реально замахнутися?

- Мета на цей сезон - виступити не гірше, ніж у минулому, а по можливості спробувати зачепитися за срібло. Правда, при цьому потрібно демонструвати хорошу якість гри. Буде якість - буде результат.

- Прокоментуйте гру Рикуна. Олександр в хорошій формі чи йому ще необхідно працювати над собою?

- На жаль, він ще не готовий на сто відсотків. Якщо Саша над собою працюватиме, то набере оптимальну форму і принесе команді ще більше користі.

- На який термін вибув Лисенко?

- Втрата Володі істотна. Він порвав зв"язки ноги і вибув до кінця першого кола. Приступить до тренувань тільки на зборах. Сподіваюся, що він відновиться після травми і швидко набере ігрові кондиції.

- Влітку "Металіст" добре попрацював на трансферному ринку. Чому ніхто з новачків не зумів заграти в команді?

- З першої спроби може заграти тільки футбольний вундеркінд. Кожному потрібний час на адаптацію. Комусь - місяць, а комусь - два. Головне - не рубати з плеча і терпляче чекати результат. Упевнений, що всі гравці, з якими підписали контракти, принесуть нам багато користі.

- Останнім часом ходило багато розмов, що "Металіст" підпише контракт з гравцем "Динамо" Кравченком, який не потрапляє в основу? Прокоментуйте ситуацію.

- Сергій - кваліфікований гравець. Такий футболіст не пемішоав би будь-якій команді. Коли він грав в "Ворсклі", то регулярно запрошувався в збірну і вважався найперспективнішим гравцем. У "Динамо" його доля круто змінилася - він не потрапляє під концепцію Валерія Газзаєва і грає за молодіжну команду. Знаючи амбіції Сергія, неважко здогадатися, що це його не влаштовує. Найшвидше він скоро змінить обстановку. Правда, ми в його послугах поки не зацікавлені.

- Яку ігрову позицію в команді необхідно підсилити?

- Ми зайняті пошуком нападаючого. Думаю, що до зимової перерви знайдемо кваліфікованого бомбардира з гольовим чуттям.

- Як ви себе характеризуєте: ви тренер-демократ або тренер-диктатор?

- Напевно, щось середнє. Я прагну ніколи не перегинати палицю. Головне - контролювати свої емоції і не зриватися через дурниці.

За матеріалами Известия в Украине

Зараз ви читаєте новину «Маркевич не збирається рятувати Кравченка з "Динамо" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі