субота, 12 січня 2008 13:00

Марадона подарував свою футболку президенту Ірану Ахмадінежаду

Екс-зірка аргентинського і світового футболу Дієго Марадона подарував іранському президенту Махмуду Ахмадінежаду свою футболку з 10-м номером. Марадона зробив це через іранське посольство в Буенос-Айресі.

Раніше на зустрічі з тимчасовим повіреним посольства Ірану в Буенос-Айресі світова зірка футболу заявив, що хоче зустрітися з президентом Ірану Махмудом Ахмадінежадом, і що його серце на стороні іранського народу.

Вчинок Дієго Марадони викликав різко негативний резонанс серед єврейської общини в Аргентині. Особливо на тлі розслідування терактів в аргентинській столиці, яке продовжується дуже давно. У березні 1992 року було здійснено напад на ізраїльське посольство. Тоді загинули 29 чоловік, близько 300 були поранені. 18 липня 1994 було підірвано будівлю єврейського культурного центру в Буенос-Айресі. В результаті теракту загинуло 85 чоловік, більше 200 поранені. Відповідальність за вибухи, аргентинські власті поклали на Іран.

- Вчинок Дієго Марадони обурливий, і нічого окрім відчуття глибокого сорому не викликає у родичів загиблих, - заявив журналістам один з керівників комітету жертв тераката в єврейському культурному центрі в Буенос-Айресі Серхио Бурштейн.

Джерело: "Newsru.com"
Зараз ви читаєте новину «Марадона подарував свою футболку президенту Ірану Ахмадінежаду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі