вівторок, 18 березня 2008 12:12

Марадона критикує керівництво ФІФА

Колишня зірка аргентинського футболу Дієго Марадона і президент Болівії Ево Моралес взяли участь у виставковій грі в столиці Болівії Ла-Пасі для виразу незгоди із забороною ФІФА проводити міжнародні матчі в умовах високогір"я. Марадона в поєдинку оформив хет-трик, а Моралес відзначився одного разу.

За грою, яка продовжувалась близько години, спостерігало 25 000 глядачів з обох країн. Поєдинок проходив на стадіоні в горах Андах на висоті 3600 метрів над рівнем моря і завершився перемогою 7:4 команди колишніх аргентинських зірок над дружиною Моралеса, в якій грали відомі футболісти, артисти і журналісти.

Марадона в перерві і після матчу висловлював незгоду з вирішенням керівництва ФІФА. Минулого тижня ФІФА ратифікувала закон, згідно якому на міжнародні матчі, що проводяться на висоті більше 2750 метрів над рівнем морить, команда-гість повинна приїжджати мінімум за тиждень, а на висоті більше 3000 метрів - за два тижні. Передбачається, що для акліматизації необхідно саме стільки часу. З урахуванням графіка ігор команд, це правило фактично робить проведення матчів в умовах високогір"я неможливим. На думку ФІФА, такі поєдинки представляють небезпеку для здоров"я футболістів, а також дають перевагу командам-господарям.

Проте не всі країни згодні дотримувати цей закон. Так, Федерація футболу Чилі оголосило про те, що проведе гостьовий відбірковий матч чемпіонату світу 14 червня з Болівією згідно розкладу.

Збори від виставкової гри підуть на допомогу жертвам повені в Болівії.

"Спорт-экспресс"

Зараз ви читаєте новину «Марадона критикує керівництво ФІФА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі