четвер, 24 травня 2007 11:59

Малкіна визнали кращим новачком НХЛ

 

Російський форвард клубу "Пітсбург Пінгвінз" Євген Малкін, 20 років, визнаний кращим новачком НХЛ за підсумками опитування авторитетного американського видання Sporting News, в якому традиційно взяли участь хокеїсти заокеанської ліги. Малкін отримав більшеі половини голосів (121 з 210) і виграв з явною перевагою, інформує Лента.Ру.

У регулярному чемпіонаті сезону-2006/07 російський центрфорвард взяв участь в 78 матчах і набрав 85 очок (33 шайби плюс 52 передачі). "Пітсбург" вперше за шість років вийшов в плей-офф, але завершив боротьбу за Кубок Стенлі в першому ж раунді, поступившись в п"яти матчах "Оттаві". У цих зустрічах Малкін відзначився чотирма результативними передачами.

Нагадаємо, що від"їзд Малкіна в НХЛ став одним з найгучніших хокейних скандалів останніх років. Після закінчення сезону-2005/06 форвард продовжив контракт з магнітогорським "Металургом", але в серпні втік з уральської команди, коли вона прибула на тренувальний збір до Фінляндії. Через декілька днів Малкін виявився в Лос-Анджелесі і в результаті підписав контракт з "Пітсбургом".

Після закінчення сезону в НХЛ нападаючий взяв участь в чемпіонаті світу 2007 року в Москві, де був одним з лідерів збірної Росії, що завоювала бронзові медалі. Малкін зіграв у всіх дев"яти матчах турніру, набрав десять очок за результативність (5+5) і був включений в символічну збірну ЧМ-2007 за версією журналістів.

З інших результатів опитування видання Sporting News варто відзначити визнання партнера Малкіна по "Пітсбургу" Сідні Кросбі "найціннішим" гравцем НХЛ. Кращим тренером сезону став наставник "Нешвілла" Баррі Тротц. Імена володарів офіційних нагород ліги будуть названі 14 червня.

Зараз ви читаєте новину «Малкіна визнали кращим новачком НХЛ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі