четвер, 25 грудня 2008 14:53

Майкл Фелпс назвав дату свого повернення у великий спорт

Восьмиразовий чемпіон Олімпіади-2008 Майкл Фелпс, який не приймав участі ні в одному турнірі після Ігор в Пекіні, відновить кар"єру в липні майбутнього року. У липні він спочатку візьме участь в чемпіонаті США з плавання, а потім виступить на чемпіонаті світу в Римі.

За словами тренера Фелпса Боба Боумана, американський плавець почне тренуватися в лютому. Тренер вважає, що до чемпіонату світу Фелпс, можливо, не зможе набрати оптимальну форму, але вже осінню 2009 року тренуватиметься в повну силу.

За розрахунками самого плавця, часу від лютого до 7-11 липня, коли в Індіанаполісі пройде американська національна першість, йому цілком повинно вистачити для того, щоб набрати належну спортивну форму. Фелпс хоче спробувати себе на коротших дистанціях, не дивлячись на запевнення деяких експертів, що йому варто спробувати зосередитися на 400-метровці, яку Майкл цілком здатний, на їхню думку, виграти на Олімпіаді 2012 року в Лондоні.

Нагадаємо, що на Олімпіаді 2008 року 23-річний Майкл Фелпс завоював вісім золотих медалей і встановив сім світових рекордів, які зробили його 14-разовим олімпійським чемпіоном.

Він побив досягнення свого співвітчизника Марка Спітца, який на Іграх-1972 виграв сім нагород вищої пробиі. Таким чином, обійшовши фінського легкоатлета Пааво Нурмі, радянську гімнастку Ларису Латиніну, американського легкоатлета Карла Льюіса і свого колегу по амплуа американця Марка Спітца, він став найтитулованішим спортсменом в історії сучасних Олімпійських ігор. Проте у загальному заліку олімпійських нагород Фелпс (16) поки відстає від Лариси Латиніної, яка завоювала 18 медалей.

Після закінчення Ігор в Пекіні Фелпс заявляв, що в майбутньому він планує відмовитися від деяких "коронних" для себе дисциплін і спробує свої сили в інших стилях. Більшість медалей американець завоював на середніх дистанціях стилем батерфляй і комплексним плаванням.

Цікаво, що в дитинстві його віддали в секцію плавання лише з метою зміцнення здоров"я, оскільки Фелпс був досить хворобливим хлопчиком. Якщо бути точніше, то його діагноз був такий: дефіцит уваги і гіперактивність. Тобто ніяких спортивних цілей тоді і не ставилося. Але як з"ясувалося пізніше, Майкл не тільки підправив здоров"я, але і став одним з найвидатніших спортсменів всіх часів.

За деякими даними, Майкл Фелпс страждає легкою формою аутизму. До речі, досить часто він виходить на старт перед запливом, слухаючи плеєр. Цей нюанс став однією з "фірмових фішок" американського плавця.

sport.segodnya

Зараз ви читаєте новину «Майкл Фелпс назвав дату свого повернення у великий спорт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі