середа, 16 липня 2008 18:18

Ляхович розкритикував Валуєва

Колишній чемпіон світу в суперважкій вазі білорус Сергій Ляхович повернувся до теми програного бою росіянину Миколі Валуєву.

"Неприємно стає, коли чуєш, ніби я погодився на бій через призові, - зазначив він. - Ніколи себе не продавав і ніколи цього не зроблю. Не так гостро потребував грошей, щоб виходити травмованим на цей бій. Спочатку з величезними проблемами добився права на поєдинок з Валуєвим, чекав його майже рік. З низки причин багато людей не хотіли, щоб наша зустріч відбулася. Та все ж вдалося подолати всі перепони. За два з половиною тижні до бою травмував руку. Лікар відразу сказав, що необхідний час на відновлення, прописав уколи. Припинив всі спаринги, навіть не бив по груші. Плече боліло так, що важко було бігати. Не скасував поєдинок ще з однієї причини. Не хочу применшувати минулих заслуг Валуєва, але якби мені протистояв хтось інший, то стовідсотково відмовився б".

"Багато хто говорив, ніби росіянин з новим тренером став кращим, а відеозаписи переконували в зворотному. Як боксер Микола не виріс. Причому це стосується не тільки росіянина, але і його секундантів. Під час бою було дещо смішно, коли тренер щось радив Валуєву, а той не міг використати поради на рингу. Кут Валуєва не знав, як правильно піднести необхідні рекомендації. Чесно скажу, якщо за дванадцять раундів команда Миколи жодного разу не підказала підопічному, як боксувати проти однорукого суперника, що можна говорити про таких тренерів і секундантів. Впевнений, інший боксер і сам швидко здогадався б, які у мене проблеми... У Миколи немає абсолютно ніякої боксерської школи. Багато нинішніх професіоналів з колишнього СРСР пройшли хороший школу на любительському рівні. Валуєв же виграє за рахунок фактури, при цьому не удосконалюється як атлет", - заявив колишній чемпіон.

Прессбол
Зараз ви читаєте новину «Ляхович розкритикував Валуєва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі