вівторок, 07 жовтня 2008 18:58

Львівського мера хочуть послати у відставку через Євро-2012

Львівського мера хочуть послати у відставку через Євро-2012

Львівська облрада ініціює відставку Андрія Садового. Звернення із цього приводу до Львівської міської ради було прийняте на сесії 7 жовтня. Облрада звинувачує Cадового в зриві підготовки до Євро-2012 і просить міськраду провести окрему сесію з цього питання, роглянувши на ній доцільність перебування Садового на посаді.

На сесії Львівської облради 63 депутати проголосували за звернення до Генпрокуратури і СБУ щодо перевірки фактів штучного затягування підготовки Львова до Євро-2012. У зверненні депутати вимагають у Генпрокуратури перевірити факт зловживання службовим становищем з боку міського голови Львова Андрія Садового під час підготовки до Євро-2012. Як повідомляють у Львівській обласній раді, є факти штучного затягування підготовки до чемпіонату Європи з футболу.

Також депутати вимагають перевірити діяльність виконавчих органів Львівської міської ради, причетних до підготовки чемпіонату. Депутатський корпус ЛМР також звернулася до СБУ з вимогою перевірити факти корупційної діяльності компанії "Альпіна" у 2004 році під час будівництва стадіону в Мюнхені.

"Міська влада доручила вести переговори з потенційними інвесторами Євро-2012 меру Львова Андрію Садовому. Садовий протягом останніх півтора років вів абсолютно незрозумілу політику. Склалося враження, що він робив все, щоб нічого не робити в тому плані, щоб місто Львів могло приймати Євро-2012", - сказав Олег Тягнибок, глава фракції, яка ініціювала відставку Садового.

Він також відзначив: "Я свічку не тримав, але говорять, що він був зацікавлений в тому, щоб честь проводити Євро перейшла від Львова до Харкова або до Одеси. По-іншому я не можу пояснити, чому були відкинуті деякі швейцарські, австрійські інвестори, які пропонували дуже серйозні і хороші умови. Можливо, їх не влаштували ті умови, які ставила міська влада".

champion

Зараз ви читаєте новину «Львівського мера хочуть послати у відставку через Євро-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі