неділя, 04 листопада 2012 16:19

Львівський педіатр рекордно протягнув зубами 20-тонний трамвай
7

Фото: ФОТО: Павло ПАЛАМАРЧУК

4 листопада у Львові відбулося встановлення рекорду у найяскравішій силовій дисципліні — трак-пулі.

Силач Олег Скавиш зубами протягнув майже 20-тонний трамвай. Особливістю встановлення рекорду було те, що транспортний засіб він тягнув без жодних допоміжних опорних засобів.

Щоправда підкорити поставлену мету йому вдалося лише з другої спроби. З першої трамвай вагою 19,75 т не піддався. Причина була у поганій системі ковзання машини. Через це з маршруту в депо приїхав трамвай, на якому Скавиш тренувався.

Прикріпивши до переду трамвая спеціальний ланцюг із шкіряним язичком, спортсмен протягнув його на відстань 6,38 метра.

"Ідея встановити такий рекорд виникла два місяці тому, - розповів він. - Якось вечором зайшов у депо, запитав чи можна потягнути трамвай. Мені дали добро. Після того як він піддався, вирішив потягнути його зубами. Періодично приходив сюди і тягав. Потім подав заявку на встановлення рекорду. Особливої підготовки не мав. Хіба більше пив сухого білка. У тренуваннях акцент робив на шийні м'язи, бо на них іде велике навантаження. Зуби ж не накачаєш. Складно було те, що після роботи в зал доводилося ходити вночі. Маю 8 чергувань на тиждень. А працюю в Західноукраїнському дитячому медичному центрі педіатром".

Це вже не перший рекорд Скавиша. Раніше спортсмен гнув ломи, надував грілки. Встановлений рекорд занесли до Національного реєстру рекордів.

У майбутньому він готується встановити ще два рекорди. Вони будуть також силові та зі застосуванням зубів.

Зараз ви читаєте новину «Львівський педіатр рекордно протягнув зубами 20-тонний трамвай». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі