четвер, 04 жовтня 2007 16:13

Львів стане містом-координатором в проведенні Євро-2012

З-поміж інших українських міст-учасників проведення Євро-2012, місто Львів взяло на себе координаційні функції щодо проведення чемпіонату, повідомляє champion.com.ua з посиланням на zaxid.net. Про це сьогодні, 4 жовтня, під час прес-конференції з нагоди відкриття VII Львівського міжнародного інвестиційного форуму "Євро-2012: Україно, вперед!" заявив міський голова Львова Андрій Садовий.

За словами мера, у Польщі такі ж зобов"язання взяло на себе місто Вроцлав.

"Учора у мене відбулася зустріч із мером Вроцлава Рафаїлом Дуткевичем, і ми домовилися про організацію спільного проекту з обміну інформацією по Євро-2012 у Львові та у Вроцлаві", - резюмував міський голова Львова.

Також мер Львова окреслив 5 основних проектів Міжнародного інвестиційного форуму "Євро-2012. Україно, вперед!"

За словами мера, інвестицій насамперед потребує розвиток транспортної інфраструктури. "Організація проекту магістралі "Краківець - Львів - Броди" потребує близько 1 млрд дол.США. Окрім цього, понад 150 км існуючих доріг у південно-західній частині Львова потребують реконструкції. Ми маємо з"єднати новий стадіон, аеропорт, вокзал та мікрорайон Сихів, на це потрібно сотні і сотні мільйонів доларів", - заявив він.

Наступним проектом, за словами А.Садового, є реконструкція Львівського аеропорту. "Ми плануємо збільшити пропускну здатність Львівського аеропорту до 1 млн пасажирів у рік", - наголосив він.

Третім проектом міський голова Львова вважає будівництво стадіону для проведення Євро-2012. "Місто виділило 25 гектарів землі під стадіон і планує зробити розвиток транспортної мережі до майбутнього стадіону. Зараз у нас залишилося кілька потенційних інвесторів щодо цього проекту", - повідомив мер.

Наступними проектами, які потребують вливання інвестицій, на думку Андрія Садового, є будівництво Євроколії до Львова та низки готелів до Євро-2012.

Зараз ви читаєте новину «Львів стане містом-координатором в проведенні Євро-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі