четвер, 14 квітня 2011 11:57

Львів хоче приймати матчі баскетбольного Євро-2015

Львів хоче приймати матчі баскетбольного Євро-2015

У березні 2011 року Україна офіційно оформила заявку на проведення Євробаскету-2015. Зараз відбувається підготовка відповідної документації, бізнес-планів та досьє, яке необхідно буде показати оціночній комісії ФІБА-Європа у серпні-вересні.

Львів має на меті приймати матчі Євробаскету. В інтерв'ю Медіа-центру ФБУ керівник Львівської обласної федерацій баскетболу розповів про кроки, які планується зробити в регіоні для того, щоб прийняти матчі чемпіонату Європи.

"Для нас Євро-2015 – дуже важливе питання, адже йдеться про соціальну сферу не лише баскетболу, а й України в цілому, - каже Ігор Савицький, голова Львівської обласної федерації баскетболу. - Це великий крок на шляху до здорового способу життя, до розвитку економіки нашої держави.

Крім того, для українського баскетболу важливо, щоб ми заявили про себе в Європі, а така подія, як Євро-2015, покладе цьому яскравий початок. Наш баскетбол робить кроки вперед, з Україною рахуються – і це не може не тішити.

Місто Львів, звичайно, претендуватиме на проведення Євро-2015. Місто готується до цього. Ми вже готові надати для будівництва баскетбольної арени земельну ділянку, яка знаходиться у власності Національного університету "Львівська політехніка".

Ректор заявив, що готовий передати цю землю для такої важливої події. Я думаю, що ще будуть пропозиції і від мерії, і від обласної держадміністрації. Ми тільки починаємо працювати у цьому напрямку, будемо зустрічатися з представниками влади.

Головне – Львів буде готовий до Євробаскета в плані інфраструктури, оскільки прийматиме футбольне Євро-2012. Це стосується і аеропорту, і готелів. Залишиться тільки збудувати Палац спорту, а Львів його потребує дуже давно," - заявив Савицький.

Голосування за країну-господаря Євробаскета-2015 відбудеться у грудні 2011 у Мюнхені.

Зараз ви читаєте новину «Львів хоче приймати матчі баскетбольного Євро-2015». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі