пʼятниця, 25 вересня 2020 21:00

Луческу знайшов "Пірло"

Луческу знайшов "Пірло"
Микола Шапаренко став одним із лідерів "Динамо". Фото: Олександр Попов

У матчі третього туру УПЛ "Динамо" - "Львів" героєм матчу став півзахисник 22-річний Микола Шапаренко. За 3 хвилини до завершення гри він реалізував штрафний удар та вивів "Динамо" вперед, а потім ще встиг віддати гольовий пас на Владислава Супрягу. У матчі кваліфікації Ліги чемпіонів забив другий м'яч у ворота АЗ, який вирішив підсумок протистояння.

Шапаренко перейшов до першої команди "Динамо" під кінець 2017 року. Вона мала багато травмованих. Тодішній головний тренер Олександр Хацкевич звернув увагу на гравця. За два із половиною роки футболіст не мав значного прогресу. Були вдалі матчі, відрізки, але здебільшого він не мав місця в складі, залишаючись на лаві запасних. Здавалося, що відсутність характеру не дозволить футболісту розкрити свої таланти.

Для позиції десятого номера Шапаренку на вистачило фізичної міці, різкості, м'язів, а для позиції опорника - вміння відбирати м'яч. Перспективи футболіста вже були туманнми. Настільки, що керівники "Динамо" повернули із оренди в "Зорі" Богдана Лєднева, який грає на тій же позиції.

Схожї дії румунський тренер вже проводив в "Шахтарі", коли опускав в середину поля мобільних Генріха Мхітаряна та Алекса Тейшейру

Але Мірча Луческу знайшов для Шапаренка місце на полі. Досвідчений тренер почав використовувати те, що Шапаренко найкраще вміє - просувати м'яча вперед, бути мобільним в середині поля. Футболіст став отримав роль глибинного плеймейкера. Починає атаки та контролює їх ритм. Головне, що після зміни тренера в "Динамо" Шапаренко відчув впевненість у своїх силах.

Схожї дії румунський тренер вже проводив в "Шахтарі", коли опускав в середину поля мобільних Генріха Мхітаряна та Алекса Тейшейру, що дозволило гравцям розкрити сповна свій потенціал.

Легендарний італійський футболіст Андреа Пірло мав схожі проблеми на старті свої кар'єри. Потім став грати нижче. Виграв Кубок світу-2006, Лігу чемпіонів – 2003, 2007. Примітно, що Луческу тренував Пірло у "Брешії".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Срна готується стати головним тренером "Шахтаря"

Микола Шапаренко перейшов до "Динамо" із "Маріуполя" влітку 2015 року. За цей час встиг провести за київську команду 54 матчі та забити 8 м'ячів. В профайлі півзахисника 4 матчі за збірну України.

Зараз ви читаєте новину «Луческу знайшов "Пірло"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі