пʼятниця, 31 жовтня 2008 20:26

Луческу розповів як "Шахтар" святкуватиме Хеллоуін

На сьогоднішньому відкритому тренуванні головний тренер "Шахтаря" був у доброму настрої та із задоволенням відповів на питання спортивних журналістів.

– Містер Луческу, дозвольте поставити спочатку питання, що не має відношення до футболу. Сьогодні Хеллоуін, як ви маєте намір його відсвяткувати?

– Команда зараз на заїзді, увечері надінемо маски і будемо один одного по коридорах лякати. Інші люди святкуватимуть нормально, а ми ось таким чином… На жаль, ми не можемо повністю взяти участь в цьому святі, у нас така професія. Всім бажаю, щоб вони добре повеселилися, особливо діти, та і дорослі теж поряд з ними.

Вчора ви увійшли до історії "Шахтаря", залишивши відбиток своєї кисті для майбутнього музею клубу. Які почуття ви переживали при цьому?

– Я довго думав, брати участь мені в цьому заході чи ні. Потім вирішив, що це потрібно зробити обов"язково.

– Що можете сказати з приводу матчу проти "Зорі"?

– Найбільше наше завдання – реалізувати 10-15 % тих моментів, що ми створюємо. Бо різниця в майстерності в порівнянні з командами, проти яких ми граємо, на нашу користь. Якщо ми не забиваємо голи, то і наша оборона від цього страждає. Відчуває певну невпевненість, здійснює дитячі помилки, які деколи приводять до узяття воріт.

Проблема не в організації нашої гри, не у функціональному стані, а саме в тому, що немає концентрації, розуміння і плюс немає пошани до тих принципів і до того, про що ми домовляємося перед грою. Тому обов"язок всіх гравців, я маю на увазі і оборону, і всіх – це забити гол чи то при виконанні стандартного положення, чи то після атаки. Потрібно обов"язково налаштуватися на виграш, щоб був гарний настрій перед матчем в Лізі чемпіонів.

Специфічним виявився цей рік. Не можна сказати, що команда грає погано. Якщо поглянути, як "Барселона" знущається зі всіх останніх команд, хлопці повинні подумати, що вони теж хороша команда, здатна в Європі грати не гірше грандів. Ліга чемпіонів має специфічний підтекст, і тому мене не дивують помилки недосвідчених гравців, або Іщенко, або Пятова.

Краще б ці помилки були допущені в чемпіонаті України, Кубку України, тільки не в Лізі чемпіонів. Для цього цей турнір і існує, де більше тиск, де відсутність досвіду позначається на діях того або іншого футболіста. А досвід ніхто не може подарувати, потрібний лише час. Це якість, якою будь-який молодий футболіст хотів би володіти, але, звичайно, для цього потрібен час. Думаю, проблема нинішньої осені була якраз в цьому. Помилки були не командними, а індивідуальними, вони були допущені після певного тиску.

– Гравці, які на правах оренди виступають в луганській "Зорі", завтра візьмуть участь в матчі?

– Не знаю, що записано в їхніх контрактах. Чесно кажучи, це не настільки важливо. Це проблема клубу, і не я приймаю рішення – грати або не грати тому або іншому футболісту. Що до мене, так хай грають всі. Я ніколи нікому не заважав і не перешкоджав грати.

– Для вас це було б цікаво?

– Поглянемо, чи випустить їх тренер, і навіть йому складно передбачати, чи ставити орендованого гравця чи ні.

– У матчі проти "Зорі" награватиметься склад, який потім ви задієте в грі проти "Спортінгу"?

– Так, тому в кубковому матчі ми дозволили цілій групі гравців відпочити. Можливо, і завтра комусь дамо відпочинок. 70-80% завтрашнього складу гратимуть проти "Спортінгу". Сьогодні спробує зіграти за "дубль" Луіс Адріано, поглянемо, в якій він формі. Оцінимо, як він зіграє, і залежно від цього вирішимо, чи буде він готуватися до матчу в Лісабоні. Він останні декілька днів тренувався в спільній групі і виглядав досить-таки непогано. Хоча ігровий ритм, звичайно, зовсім інший порівняно з тренувальним процесом.

– Результати жеребкування 1/4 фіналу Кубка вас обрадували?

– Якщо брати до уваги результат матчу "Олександрії" з "Дніпром", готуватися потрібно до них серйозно. У Кубку великої різниці в майстерності немає. Всі б"ються, навіть якщо йдеться про команді, яка виступає в лізі нижче рівнем. Зрозуміло, ми зобов"язані цей матч виграти, не думаю, що буде легко, але ми повинні перемагати.

– Чи можна говорити, що поєдинок в Лісабоні стане найважливішим цією осені?

– Думаю, що всі матчі важливі. І з "Базелем", і з "Барселоною", і з "Спортінгом". Упевнений, що ми не заслужили на поразку від "Спортінгу" на своєму полі. Знову ж таки, в цьому ігровому моменті, який можна порівняти з тим епізодом, коли Кркич подав м"яч і нам забили гол: тут після навісу в штрафну були всього лише два гравці противника, і вони реалізували момент. Це зобов"язало нас грати в Лісабоні на перемогу. З такими думками ми туди і поїдемо.

Прес-служба ФК "Шахтар"

Зараз ви читаєте новину «Луческу розповів як "Шахтар" святкуватиме Хеллоуін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі