неділя, 06 квітня 2008 20:09

Луческу: епізод з пенальті коментувати не буду - треба дивитись плівку

Луческу: епізод з пенальті коментувати не буду - треба дивитись плівку
На післяматчевій прес-конференції головний тренер "Шахтаря" Мірча Луческу знайшов в собі сили і слова для аналізу поразки від "Чорноморця" і практично не залишив журналістам грунту для питань.

- Таку гру навіть складно коментувати. "Чорноморець" завдав першого удару в створ наших воріт на 92-й хвилині, а ми мали перевагу впродовж всього матчу. Безліч кутових, передач з флангів, просто ударів. І не реалізувати все це. Важко коментувати. І складно пред"явити претензії самому собі.

Завдання тренера - довести м"яч до карного майданчика суперника, знати, як розкрити оборону. А далі, в ньому, все залежить від індивідуальної майстерності гравця. Від його сміливості, альтруїзму, чого, на жаль, не було.

Гру почали добре, було декілька реальних моментів, але ми їх не реалізували. У другому таймі пішла поспішна гра, і ті моменти, які створили, не привели до узяття воріт суперника.

Боротьба за чемпіонський триватиме до останнього туру. Сподіватимемося, що наші удари у всіх наступних матчах знайдуть свою мету. За великим рахунком, можна сказати, що сьогодні була паніка. З тих позицій, які були у наших гравців, потрібно реалізовувати моменти. Плюс - нестабільність молодих гравців. Якщо в поєдинку з "Арсеналом" Гладкий був кращим на полі, то в сьогоднішній грі, він був одним з гірших. У таких зустрічах футболісти повинні бути спокійнішими у вирішальні моменти. Гладкий сьогодні міг один вирішити результат поєдинку. Але немає голів, немає результату.

"Чорноморець" можна привітати, саме так заробляються очки. Можливо, це не видовище, не дуже красиво, але вони добилися бажаного. Можу сказати, що сьогодні можна було дати червону картку за точно такий же фол, за який вчора в матчі київського "Динамо" вилучили Ткаченко. Я запитав у Гладкого: "Ти грав рукою?" Він відповів, що рукою грав суперник. Цей епізод в штрафному майданчику не хотілося б коментувати, оскільки я погано його бачив. Потрібно дивитися касету і аналізувати.

Більшого чекав від Ілсиньо, Вілліана і Кравченко. Кравченко добре увійшов до гри в поєдинку з "Арсеналом", а сьогодні загубився і зовсім не освіжив гру. Поки не можна сказати, що Ілсиньо і Вілліан адаптовані до такого жорсткого футболу. Їх дріблінг в цьому матчі не зіграв свою роль. Вони обігравали суперника стоячи на місці, а Фернандіньо в русі. Тому у нього виходило, а у них - ні. Це футбол. Вчора був траур в Києві, сьогодні - у нас.

- Прокоментуйте вибір воротаря?

- Шутков тренується дуже добре впродовж всього цього часу. Він заслужив. Дмитро виглядає спокійнішим, ніж наші молоді воротарі. Плюс володіє великим досвідом, ніж всі останні, і його слухаються всі гравці оборони. Не можу мати претензій до Шуткова. Я поставив його у ворота, і сьогоднішню гру хотіли виграти для нього. Не вийшло.

Офіційний сайт ФК "Шахтар"

Зараз ви читаєте новину «Луческу: епізод з пенальті коментувати не буду - треба дивитись плівку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі