субота, 23 травня 2020 10:18

Ломаченко закликав залишити Києво-Печерську лавру московській церкві

Ломаченко закликав залишити Києво-Печерську лавру московській церкві
Ломаченко має три пояси чемпіона світу серед професіоналів. Фото Рейтер

Український боксер Василь Ломаченко, який внесений у базу "Миротворця", розмістив в мережі прохання підписати петицію з вимогою залишити Києво-Печерську лавру у підпорядкуванні Української православної церкви Московського патріархату.

На скріншоті, який Ломаченко опублікував в Instagram, йдеться: "Брати і сестри! Петиція на підтримку лаври запрацювала. Просимо посилання максимально поширити серед усіх парафіян у групах Viber з проханням підписати цю петицію".

Пост боксера розгнівав підписників: "Це що - сепарський заклик?", "Вася, не пропускай удари по голові", "Лома, походу, ФСБ завербувала", "У Василя зовсім дах поїхав. Це вже прямий сепаратизм".

Однак були і ті, хто підтримав Ломаченка: "Людина", "Спасибі, Лома", "Молодець, "Василь".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сподіваюся, що куратори Усика з ФСБ Росії погодяться на бій – тренер Грицая

15 квітня була опублікована петиція до президента України Володимира Зеленського про передачу Києво-Печерської лаври УПЦ МП в управління Православної церкви України. Вона набрала необхідні для розгляду 25 тисяч голосів. У відповідь на це через два тижні була створена петиція з вимогою залишити лавру у підпорядкуванні УПЦ МП.

Зараз ви читаєте новину «Ломаченко закликав залишити Києво-Печерську лавру московській церкві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі