субота, 11 лютого 2017 14:08

Литвин, Мунтян і Суркіси попрощалися з Віктором Чановим
10

Фото: Тарас Подолян

У НСК "Олімпійський" попрощалися із колишнім воротарем київського "Динамо" та збірної СРСР Віктором Чановим. Провести його в останній путь прийшли футболісти Олексій Михайличенко, Василь Рац, Сергій Ковалець, Володимир Мунтян, Юрій Дмитрулін, президент київського клубу Ігор Суркіс і віце-президент УЄФА Григорій Суркіс, політик Володимир Литвин, журналіст Дмитро Гордон.

Прощалися з Віктором Чановим у Олімпійському дворику. За труною стояв перев'язаний чорною стрічкою великий портрет покійного у білому піджаку і темній краватці, перед нею — менший, на якому він у синьо-жовтій футбольній формі. З обох боків від труни - приспущені прапори України і футбольного клубу "Динамо".

"Познайомився з Віктором Вікторовичем більше 20 років тому. 1994 року у Києві був створений закритий футбольний клуб "Фортуна" для політиків і бізнесменів. Віктор Вікторович грав зі мною у нападі. Якось сказав йому: "Може, ви на ворота станете?". Він відповів: "Тільки на вхідні — квитки буду видавати. За все життя стільки нападався, що більше не хочу", - розповів Володимир Литвин кореспонденту Gazeta.ua

"У нас гра завжди була безкомпромісна. Бувало, що ламали ноги, з'ясувували стосунки. Але після гри знову ставали друзями. Чанов у нападі був лідером. Часто його навіть з ніг збивали. Він лежав на підлозі і тільки руками розводив. Останнім часом сильно переживав через події на Донбасі. Питав мене: "Михалыч, ну что же происходит? Когда уже людей перестанут убивать?". Події на Добасі були для нього болючою раною", - додав він.

У залі зібралося зо 2 сотні людей. Найбільше - учнів футбольної школи "Динамо". Хлопці стояли у 3 ряди попід стінами. Тримали у руках по 1 гвоздиці.

"Це величезна втрата. Він був професіоналом своєї справи, ми разом здобули чимало трофеїв, Кубок Кубків зокрема, - говорить капітан "Динамо"-1986 Анатолій Дем'яненко. - В нього був дуже чудовий стиль, він вже тоді добре грав ногами, тягнув такі м'ячі, які далеко не кожний візьме. Як захисник, як капітан команди я завжди відчував, що він може в будь-який момент виручити, якщо помилюся. І це додавало впевненості".

"Вітя був хорошим другом і легендарним воротарем. Він був добрим, веселим. Завжди був готовий пройти на допомогу. Ніколи ні з ким не сварився. Востаннє розмовляли з ним місяць тому. Вітя прекрасно себе почував, багато жартував і сміявся. Нічого не віщувало біди. Його смерть стала шоком. Він помер дуже молодим. Міг би ще довго жити", - сказав Ігор Бєланов, найкращий футболіст Європи-1986.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не вірте чуткам про побиття": невістка Чанова

Поховали Віктора Чанова сьогодні на Байковому кладовищі. Поруч - могила Валерія Лобановського.

Віктор Чанов помер 8 лютого о 19.50 на 58-ому році життя у столичній лікарні швидкої допомоги. На церемонії прощання колишні партнери воротаря розповіли кореспонденту gazeta.ua, що в ніч проти 20 січня у нього стався інсульт у момент, коли Чанов спускався зі східців своєї дачі у селі Рославичі Васильківського району на Київщині. Віктор Вікторович упав і втратив свідомість. Непритомного його забрала "швидка".

Зараз ви читаєте новину «Литвин, Мунтян і Суркіси попрощалися з Віктором Чановим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі