четвер, 29 березня 2007 12:55

Литовцям не вистачало макаронів

 

- Щоб досягти нічиєї, нам все-таки не вистачило забитого м"яча. У нас були моменти для взяття воріт, проте реалізувати їх не вдалося. Разом з тим пропустили безглуздий м"яч. Наша команда проявила характер, в кінці гри прагнула перехопити ініціативу. Мої підопічні примусили українців відійти в захист. Думаю, гра настрою уболівальникам не зіпсувала. Ось тільки ми, на жаль, залишилися без очків.

- В чому схожа ваша настанова на матчі з Францією і Україною?

- В обох поєдинках ми настроювали хлопців на перемогу. Проте і французам, і українцям ми програли. Що стосується тактики гри із збірною Франції, то в ній ми використовували нападаючого Пошкуса,як своєрідного бігунка між двома захисниками. У одеському ж матчі стояло завдання опустити м"яч на землю і пограти в свій футбол. Але виконати її вдалося тільки в другому таймі, після проведених замін. Коли до гри увійшли свіжі сили, наша гра дещо змінилась. Розраховували ми і на стандартні cитуації. На жаль, забити не вдалося.

- Винити воротаря в пропущеному голі не можна. Ви з цим згодні?

- А я його і не виню.

- З чим пов"язана відсутність основного голкіпера Карчемарскіса?

- Він травмований - у нього рецидив старої травми коліна. Його дублер Грібаускас, що вдало відіграв в товариському матчі з Мальтою, в сьогоднішньому поєдинку діяв нормально.

- Які завдання ставитиме надалі ваша збірна?

- Набирати очки в кожному матчі.

- Чи не перешкодив вам ремонт в готелі "Одеса", де зупинилася збірна Литви?

- Він заподіяв нам масу незручностей. Вже з семи ранку там стукали молотками, дошкуляли нам і дрелем. Ми просили переселити нас на іншу сторону, щоб не відчувати дискомфорт. Обслуговуючий персонал обіцяв, що турбувати нас ці проблеми не будуть, але... Ми хотіли самий кращий готель, а вийшло навпаки. Як завжди. Опинилися в найгіршому. Постійно "боролися" і з іншою проблемою - харчуванням. Весь час доводилося просити підсилити раціон. Але кожного разу щось не вистачало - то макаронів, то ще чогось. Я не хотів піднімати це питання, але ви самі мене про це запитали.

- А в іншому Одеса яке враження залишила?

- Одеса є Одеса. І цим все сказано.

- Ваша оцінка перспектив збірної України?

- Якщо шотландці сьогодні програють італійцям, то вони можуть відпасти з числа претендентів на путівки у фінальну частину чемпіонату Європи. Тоді залишиться три команди. Втім, до закінчення відбіркового циклу ще багато часу.

- У вас дуже атлетична команда. Чи не наштовхує це вас на думку, що за рахунок цього збірна Литви стане лідером по кількості забитих голів у ворота таких аутсайдерів, як Фарери?

- Ні. Нам важко грати проти команд, які весь час захищаються. У цьому ми набагато поступаємося збірній України, яка може зібрати три склади. У Литві менше кваліфікованих футболістів. І коли необхідно забивати команді, що діє від глухої оборони, голи даються не так вже легко. На Фарерах ми забили тільки на останніх хвилинах.

- Яке ваше враження про Андрія Шевченка?

- В першу чергу, я спостерігав за діями своїх гравців і виконанням поставлених перед ними завдань. Оцінити якість гри Шевченка зможу лише коли подивлюсь відеозапис матчу. Всі чекають від Андрія голів, проте сьогодні йому забити не вдалося. Хоча наш захист він весь матч тримав в напрузі, граючи на межі офсайда. Увага наших гравців була зосереджена на нейтралізації цього, безумовно, висококласного футболіста.

- Не всі з ключових гравців збірної Литви змогли сьогодні вийти на полі. Відсутність кого з них позначилося найбільшою мірою?

- Особливо відчувався брак флангових гравців. Звичайно, Янкаускас додав би нам агресивності в атаці. Підсилило б гру і присутність тих, що грають на фланзі - Міколюнаса і Дейвідаса Чеснаускіса. Це ж можна сказати і про такого гравця, як Бараса - він немов perpetum mobile.

- Збірна України зіграла так, як ви чекали, або все-таки були якісь сюрпризи?

- Якщо, готуючись до гри з французами, ми неправильно спрогнозували одного гравця в стартовому складі, то проти українців - двох, зокрема центрального захисника. А що стосується тактики, то якраз таку ми і передбачали в грі України.

За матеріалом www.dynamo.kiev.ua

Зараз ви читаєте новину «Литовцям не вистачало макаронів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі