пʼятниця, 28 вересня 2007 09:39

Лисенко може виступити на Олімпіаді в Пекіні

26 вересня пройшло засідання Антидопінгової арбітражної комісії Всеросійської федерації легкої атлетики (ВФЛА), на якому обговорювалося питання про покарання метальниць молота - рекордсменки світу Тетяни Лисенко і рекордсменки Європи серед молоді Катерини Хороших, викритих у застосуванні заборонених препаратів. Подробиці розповів голова Антидопінгової арбітражної комісії ВФЛА Олег Дмитрусенко, повідомляє "Весь Спорт".

- Справа Лисенко і Хороших виявилася однією з самих непростих і багатогранних у роботі нашої комісії, - сказав Олег Дмитрусенко. - Неможливо заперечувати, що після звістки про позитивні проби дівчата добровільно пішли на співпрацю, за власною ініціативою написали докладні пояснювальні, в яких, зокрема, повідомили і про марку харчової добавки, і про її розповсюджувача. Причому цим розповсюджувачем виявився не хто-небудь, а головний тренер національної збірної команди! Послідував серйозний розгляд, усунення головного тренера від виконання обов"язків напередодні чемпіонату світу. 26 вересня пройшло засідання Антидопінгової арбітражної комісії ВФЛА, в якому, крім мене, взяли участь керівник антидопінгової інспекції Олімпійського комітету Росії Микола Дурманов і адвокат Тагір Самокаєв. Ми всі обговорили, і зрозуміли: потрібно послухатися порада комісара Долле - і передати справу Лисенко і Хороших для винесення ухвали в Бюро IAAF по перегляду допінг-випадків. Природно, з нашою думкою з внутрішньої позиції. Рекомендували це рішення прийняти керівному органу ВФЛА - президії або бюро президії. Коли відбудеться засідання, я не знаю, але не думаю, що все затягнеться. Подивимося, який вердикт винесуть в IAAF, потім думатимемо над подальшими діями, якщо ті будуть потрібні.

Зараз ви читаєте новину «Лисенко може виступити на Олімпіаді в Пекіні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі