четвер, 04 березня 2010 18:59

Лис Микита став хокеїстом (ФОТО)

22-28 березня Україна проведе чемпіонат світу з хокею серед юніорів (Дивізіон ІІ – група В). За вихід у перший дивізіон змагатимуться збірні України, Словенії, Бельгії, Нідерландів, Іспанії та Австралії. Матчі пройдуть у Броварах на льодовій арені ТРЦ "Термінал".

У 1995 році Україна приймала юніорський чемпіонат Європи в дивізіоні С, а в 1997 році – молодіжний чемпіонат світу в Дивізіоні В.


"Проведення турніру такого рівня в Україні стане своєрідним подарунком до 100-річчя хокею, яке українці відзначається цього року. Ми будемо щорічно подавати заявки на проведення чемпіонатів світу. Це важливий етап популяризації хокею в Україні" - сказав на прес-конференції президент Федерації хокею України Анатолій Брезвін.

За словами головного хокеїста країни проблем з фінансуванням турніру не виникло, але ще досі не має головного спонсора. До початку змагань його сподіваються знайти.

Чемпіонат світу транслюватимуть по телебаченню. Перший національний у прямому ефірі покаже церемонію відкриття і закриття турніру, всі матчі збірної України.

Офіційним талісманом турніру став Лис Микита.

"Ми хочемо переосмислити історію з Фарбованим Лисом. Вміння цієї тварини пристосовуватись до важких ситуацій, тактика руху переконали нас зробити його талісманом чемпіонату світу." - каже віце-президент Федерації хокею України Олександр Сопіт.

Перший матч збірна України зіграє з командою Бельгії 22 березня.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Лис Микита став хокеїстом (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі