четвер, 12 лютого 2009 15:42

Лікарі вивели з коми важкохворого гірськолижника

Лікарі вивели з коми важкохворого гірськолижника

Австрійські лікарі вивели із стану штучної коми 24-річного гірськолижника Даніеля Альбрехта, повідомляє lenta.ru з посиланням на Associated Press. 22 січня швейцарський спортсмен впав під час спуску і отримав важкі травми. Того ж дня лікарі ввели Альбрехта в стан штучної (індукованої) коми, в якому він пробув близько трьох тижнів.

Гірськолижник знаходиться в лікарні Інсбрука. Лікарі почали процедуру виводу з коми ще 7 лютого, але 9 лютого її довелося припинити, щоб видалити рідину легенів. При падінні в легенів Альбрехта утворилося декілька кровотеч, які стали причиною легеневої інфекції.

Гірськолижник пролежав у комі три тижні

12 лютого лікарі заявили, що за останніх 24 години стан спортсмена помітно покращав. В даний час він дихає самостійно. Пізніше в четвер в Інсбруці відбудеться спеціальна прес-конференція, присвячена стану здоров"я Альбрехта.

Швейцарський спортсмен впав під час тренування на трасі швидкісного спуску в австрійському Кітцбюелі. Він втратив рівновагу на швидкості близько 130 кілометрів на годину, пролетів близько 37 метрів і впав на спину. У 2007 році Альбрехт виграв золоту медаль чемпіонату світу в дисципліні суперкомбінація. На етапах Кубка світу швейцарець перемагав чотири рази.

Зараз ви читаєте новину «Лікарі вивели з коми важкохворого гірськолижника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі