середа, 15 вересня 2010 13:31

Ліга чемпіонів вже принесла "Шахтареві" 7,2 мільйони євро

Ліга чемпіонів вже принесла "Шахтареві" 7,2 мільйони євро
Згідно з системою розподілу прибутку Ліги чемпіонів-2010/2011, кожен учасник групового етапу сезону 2010/11 отримає як мінімум 7,2 мільйони євро. Про це повідомляє офіційний сайт УЄФА

Всі 32 клуби отримають по 3,9 мільйона євро у вигляді фіксованої виплати за участь в груповому етапі. До того ж, за кожен зіграний матч на цій стадії команди незалежно від результату отримають по 550 тисяч євро. Кожна перемога на груповому етапі принесе клубам ще по 800 тисяч, а нічия - по 400 тисяч.

За кожну пройдену стадію передбачені додаткові бонуси. Шістнадцять команд, що вийдуть в 1 / 8 фіналу, отримають ще по три мільйони, а учасники чвертьфіналу - ще по 3,3 мільйона. Півфіналістам дістанеться додатково по 4,2 мільйона. За перемогу в турнірі команда отримає дев"ять мільйонів євро, а фіналіст обмежиться 5,6 мільйона.

Наприклад, якщо команда здобуде шість перемог на груповому етапі, її рахунок поповниться 15 мільйонами - 12 мільйонів за окремі перемоги плюс три мільйони призових за вихід в 1 / 8 фіналу.

Крім цього, учасники групового етапу отримають частину доходів телеринку. Преміальні кожному клубу залежать від питомої ваги його країни на телевізійному ринку, кількості зіграних матчів і позиції в останньому чемпіонаті на внутрішній арені. Доходи від продажу квитків на матчі Ліги чемпіонів також підуть виключно клубам.

Всі 20 команд, які брали участь у матчах раунду плей-офф, заробили по 2,1 мільйона.

Нагадаємо, в нинішньому розіграші Ліги чемпіонів Україну представляє тільки чемпіон країни донецький "Шахтар". Перший матч групового раунду "гірники" зіграють сьогодні проти бєлградського "Партизана".
За матеріалами Liga.net
Зараз ви читаєте новину «Ліга чемпіонів вже принесла "Шахтареві" 7,2 мільйони євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі