четвер, 12 липня 2007 12:57

Ліга чемпіонів принесла українським грандам на двох 14 мільйонів євро

УЄФА оприлюднив інформацію щодо гонорарів учасників єврокубкової кампанії-2006/07. Минулого сезону призовий фонд Ліги чемпіонів та Кубку УЄФА перевищив суму в 600 мільйонів євро, повідомляє www.champion.com.ua.

Донецький "Шахтар" заробив майже 7,5 млн. євро, а київське "Динамо" суму, рівно на один "лимон" менше. Найбільші призові отримали переможець Ліги чемпіонів "Мілан" (39,59 млн. євро), півфіналіст "Челсі" (34, 66 млн.) і фіналіст "Ліверпуль" (32,22 млн.).

Розподіл прибутку серед учасників Ліги чемпіонів проводився за минулорічною схемою. Половину від загальної призової суми сплачено клубам у вигляді фіксованих платежів - по 2 мільйони євро, а другу половину розподілено відповідно до визначеної УЄФА питомої ваги телевізійного ринку національних асоціацій, що були представлені в Лізі. Загальний прибуток перевищив очікувану суму, що дозволило УЄФА виплатити кожному клубу додатково по 1 млн. євро.

Крім того, за кожен із шести зіграних матчів у груповому етапі команди отримали по 400 тисяч євро, тобто всього по 2,4 мільйона. Кожна перемога на груповому етапі принесла клубам по 600 тисяч ("Шахтар" обіграв "Рому"), а кожна нічия - по 300 тис. євро ("Шахтар" двічі зіграв внічию з "Олімпіакосом" і раз з "Веленсією", "Динамо" розійшлося миром з "Реалом" і "Стяуа").

Зараз ви читаєте новину «Ліга чемпіонів принесла українським грандам на двох 14 мільйонів євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі