вівторок, 15 квітня 2014 10:22

Лідер збірної України прийняв російське громадянство

Лідер збірної України прийняв російське громадянство
Артем Іванов Reuters

Один з лідерів збірної України з важкої атлетики кримчанин Артем Іванов прийняв російське громадянство і виступатиме відтепер за збірну Росії. Про це повідомила заступник Міністра молоді та спорту України Ніна Уманець.

Пізніше старший тренер чоловічої збірної України з важкої атлетики Сергій Петеримов підтвердив це у телефонній розмові. Він також повідомив, що олімпійський чемпіон Лондона-2012 Олексій Торохтій прийняв рішення завершити кар'єру.

"За моїми даними, у Міністерстві підписали папери про те, що Артем Іванов приймає громадянство Росії і буде відтепер представляти Росію. Поки він перебуває на реабілітації після перенесеної операції, так що йому чекає ще довгий час відновлення.

Чи потрапить він до складу збірної Росії, ще питання, оскільки там лавочка дуже велика, і місце в ній потрібно буде заслужити. Чи його це рішення, чи на нього вплинули тренери, спонсори, кримська Федерація важкої атлетики, або інші люди, які його ведуть, я не знаю.

Хто може стати новим лідером збірної? Я вважаю, що таким спортсменом цілком може стати Роман Зайцев, який зайняв зараз на чемпіонаті Європи в Ізраїлі 6-е місце. Будучи дебютантом на такому чемпіонаті, він зумів показати результат, який вищий від його суми, набраної на Кубку України.

Виступавив на ЧЄ непогано, й інший дебютант Сергій Клепацький. Але у поштовху судді його збили і він у результаті не зміг зробити залікової спроби.

Ярослав Чернишов зайняв 8-е місце, але у нього боліло плече під час тренувального збору. У поштовху він не впорався у третій спробі з вагою.

Сергій Тагіров 9 місяців лікувався від травми спини. Вперше після Олімпіади він вийшов на поміст, але у важчій категорії. Зі своїм завданням він впорався. Коли він скине кілограм і повернеться знову у легшу категорію, він зможе конкурувати з лідерами.

Прошак був одним з кандидатів на медаль в Тель-Авіві, але травмувався по ходу змагань. Він взяв 185 кг у ривку, але ми вирішили зняти його з другого руху, щоб людину не доламати. Адже в листопаді у нас ліцензійний чемпіонат світу.

Ну і залишаються у нас Шимечко та Удачин. Ігор Шимечко травмований і знаходиться на реабілітації. Артем Удачин тренується за індивідуальним планом і готується до чемпіонату світу.

Хочу сказати спасибі нашій Федерації і особисто Герезі Олександру Володимировичу, які в цей непростий час, коли ми від держави не отримуємо у повному обсязі фінансування, дуже нам допомагає".

Нагадаємо, що Артем Іванов є медалістом чемпіонатів світу та Європи.

Зараз ви читаєте новину «Лідер збірної України прийняв російське громадянство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі