середа, 08 липня 2020 13:21

Легендарний клуб НХЛ відмовився змінювати назву на догоду компанії політкоректності

Легендарний клуб НХЛ відмовився змінювати назву на догоду компанії політкоректності
На светрі клубу зображено індіанця. Фото TSN

Клуб НХЛ "Чикаго Блекгокс" офіційно оголосив, що не збирається змінювати свою назву і логотип, на якому зображений індіанець, у зв'язку з останніми актуальними подіями в США, стосовно політкоректності і утисків на расовому ґрунті.

У заяві сказано, що клуб не вважає назву "Чорні яструби" і свій логотип образливими для етнічних меншин.

Назва і логотип "Чикаго Блекгокс" символізують важливу історичну особистість, Чорного Яструба, чиє життя надихало покоління корінних американців, ветеранів та громадськість. Ми розуміємо, що між повагою і неповагою існує тонка грань, і ми вдячні іншим командам за їхню готовність брати участь в цій розмові. Рухаючись вперед, ми прагнемо підняти планку ще вище, щоб покращити обізнаність про Black Hawk і про важливий внесок всіх корінних американців", - йдеться в заяві клубу.

Клуб отримав свою назву 1926 року на честь 86-ї сухопутної дивізії "Блекгокс" військ США, де служив його засновник Фредерік Маклафлін під час Першої світової війни. Сам Блекгокс був лідером індіанського племені сауків, що воювало з американцями 30-х років XIX ст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тіло найталановитішого українського хокеїста шукали 11 років

"Чикаго Блекгокс" - 6-разовий володар Кубка Стенлі. Востаннє клуб перемагав 2015 року.

Зараз ви читаєте новину «Легендарний клуб НХЛ відмовився змінювати назву на догоду компанії політкоректності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі