пʼятниця, 14 листопада 2008 14:38

Легенда шведського тенісу завершив кар"єру

Легенда шведського тенісу завершив кар"єру

П"ятнична парна зустріч на підсумковому турнірі року в Шанхаї проти поляків Маріуша Фірстенберга і Мацея Матковскі стала останнім матчем в кар"єрі для 36-річного шведського тенісиста Йонаса Бьоркмана.

Ветеран, що виступав в Шанхаї в парному розряді разом з Кевіном Ульєттом із Зімбабве, оголосив про це після програного матчу.

"Просто здорово завершити кар"єру на головному турнірі року, хоча я і мріяв просунутися тут далі, - цитує Бьоркмана РІА "Новости". - Але не можна отримати все, що хочеш".

За свою 17-річну кар"єру ветеран заробив більше 14,5 мільйонів доларів призових. У особистому заліку його найвищим успіхом був вихід у півфінал Вімблдону в 2006 році, а також три перемоги в Кубку Девіса разом із збірною Швеції в 1994, 1997 і 1998 рр.

"Можу сказати, що виграш Кубка Девіса був для мене чимось особливим. Я був дуже гордий представляти свою країну", - сказав швед, який виграв за кар"єру шість турнірів в одиночному і 54 в парному розрядах.

В найближчому майбутньому Бьоркман має намір присвятити себе роботі в одному з шведських тенісних журналів в якості редактор.

Зараз ви читаєте новину «Легенда шведського тенісу завершив кар"єру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі