пʼятниця, 13 лютого 2009 13:52

Латвійський футболіст побив рекорд Лотара Маттеуса

Латвійський футболіст побив рекорд Лотара Маттеуса

Найдосвідченіший капітан збірної Латвії Віталій Астаф"єв, провівши вже 151-й матч за національну команду, випередив за цим показником легендарного німця Лотара Маттеуса.

У товариській грі з Вірменією капітан латвійської збірної Астаф"єв, як завжди, вивів своїх партнерів на поле. Подібна картина вже багато років є для латвійської команди звичною, проте цього разу не обійшлося без знаменної події. Річ у тому, що Астаф"єв, якому через два місяці виповниться 38 років, провів свій 151-й матч за збірну і вийшов за цим показником на друге місце в Європі. Астаф"єв перевершив досягнення легендарного капітана національної команди Німеччини Лотара Маттеуса. Тепер невтомного латвійця випереджає тільки естонський півзахисник Мартін Рейм, в активі якого 156 ігор, пише terrikon.

Довідка Gazeta.ua

Віталій Астаф"єв (лат. Vitlijs Astafjevs; 3 квітня 1971, Рига) - латвійський футболіст, півзахисник. З 1992 року виступає у складі збірної Латвії. Учасник Чемпіонату Європи 2004 року. З 2006 року - гравець "Сконто" Рига. Після матчу 17 серпня 2005 року між збірними Росії і Латвії в рамках відбірного турніру до чемпіонату світу 2006 (1:1) в одному з ризьких видань з"явилося інтерв"ю гравця, де він заявив, що росіяни спробували його підкупити. Це викликало величезний суспільний резонанс, потім гравець заявив, що не говорив такого, а газета відмовилася видавати аудіозапис інтерв"ю, і скандал затихнув.

Зараз ви читаєте новину «Латвійський футболіст побив рекорд Лотара Маттеуса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі