четвер, 23 жовтня 2008 14:13

Кубок УЄФА. Анонс матчів.

Група А

19:15 "Шальке" - ПСЖ (пряма трансляція на телеканалі Мегаспорт)

21:00 "Твенте" - "Расинг"

У першій групі "Манчестер Сіті" спостерігатиме за тим, як його суперники стартують в груповому етапі Кубка. Вже в першому турі відбудеться ключова гра за одну з путівок в наступний етап - "Шальке" в Гезелькірхені прийме французький ПСЖ. Саме ця пара і англійський "Сіті" - головні претенденти на вихід з групи. Втрутитися в боротьбу з цими клубами можуть "Твенте" зухвалого Стіва Макларена, який двічі поступився лондонському "Арсеналу" в третій кваліфікації Ліги чемпіонів, та іспанський "Расинг", який вперше бере участь в розіграші турніру.

Група В

21:15 "Галатасарай" - "Олімпіакос" (пряма трансляція на телеканалі Спорт 2)

21:30 "Герта" - "Бенфіка" (пряма трансляція на телеканалі Мегаспорт)

Група, яка цікавить нас найбільше. Харківський "Металіст" подивиться в справі своїх безпосередніх суперників. "Герта", з якою доведеться зіграти команді Мирона Маркевіча вже в наступному турі, в рідних стінах на своєму полі прийме фаворита групи "Бенфіку", яка йде лише на п"ятому місці в своїй внутрішній першості. "Бенфіка" за свою історію 29 разів перетиналася з німецькими клубами, в яких 7 разів святкувала перемогу, 10 разів грала внічию і потерпіла 12 поразок. "Герта" ж зустрічалася з клубами з Португалії чотири рази, отримавши одну перемогу і потерпівши три мінімальні поразки. Нагадаємо, що "Герта" потрапила в розіграш Кубка УЄФА завдяки лотереї "фейр-плей".

В іншому матчі групи В нас з вами чекає незабутнє протистояння турецького і грецького грандів. Два чемпіони - невдахи третього кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів - протистоятимуть один одному. Нагадаємо, що "Галатасарай" поступився місцем в боротьбі за вихід в груповий етап найпрестижнішого європейського трофея румунському "Стяуа", а "Олі" поступився кіпрському "Анортосісу". До цього суперники вже зустрічалися в 2003 році. Турки і греки потрапили в один квартет на груповому етапі Ліги чемпіонів. "Галатасарай" взяв верх в рідних стінах з мінімальною перевагою, на що "Олімпіакос" відповів перемогою в Греції з рахунком 3:0.

Група С

21:45 "Севілья" - "Штутгарт"

22:00 "Партизан" - "Сампдорія"

Основні конкуренти на вихід з групи вступлять в боротьбу вже сьогодні. Бельгійський "Стандарт" стежитиме за виступом своїх суперників по телевізору або з трибуни стадіону. Цікавий матч відбудеться в Севільї, де команда Маноло Хіменеса прийме "Штутгарт". "Севілья" сім разів змагалася з представниками Німеччини. Іспанці взяли чотири перемоги при двох нічиїх і одній поразці. У домашніх іграх проти команд бундесліги "Севілья" виграла тричі при одній нічиїй і при цьому жодного разу не пропустила. Нагадаємо, що "Штутгарт" пройшов в розіграш Кубка УЄФА як переможець Інтертото, який припинив своє існування.

У матчі "Партизана" і "Сампдорії" статистика явно грає не на руку сербам. У 12 матчах з італійськими клубами "Партизан" святкував одну перемогу, чотири рази зіграв внічию і потерпів сім поразок. Єдиний раз серби узяли верх в домашньому матчі другого кола Кубка УЄФА-1988/89 над "Ромою" - 4:2. У звітній зустрічі римський клуб взяв реванш з результатом 2:0.

Група D

20:10 "Удінезе" - "Тоттенхем"

21:45 "Динамо" Загреб - НЕК Неймеген

Принижений і вбитий "Тоттенхем", який осів на дні турнірної таблиці Прем"єр-ліги, спробує на виїзді обіграти "Удінезе". Це буде зробити вкрай складно, враховуючи той факт, що у "Шпор" не зможе прийняти участі в матчі Роман Павлюченко, загранний за "Спартака" в розіграші Ліги чемпіонів. До речі, "червоно-білі" сьогодні спостерігатимуть за тим, як виступають не тільки вищезазначені клуби, але і загребське "Динамо" - колишній суперник "Шахтаря" по третьому кваліфікаційному раунду Кубка чемпіонів - з голландським Неймегеном.

Група Е

21:45 "Херенвен" - "Мілан"

22:15 "Брага" - "Портсмут"

Беззастережним фаворитом в групі Е є "Мілан", навіть враховуючи невиразну гру "россонері" в Серії А. "Херенвен", як і "Мілан", йде в своєму чемпіонаті на шостому місці, і для голландського клубу вихід з групи буде успіхом. Чекаємо появи у складі Андрія, тому що Карло Анчелотті має намір дати відпочинок провідним виконавцям у цьому матчі.

У другій зустрічі цієї групи володар останнього розіграшу Кубка Інтертото, португальська "Брага", прийме на своєму полі "Портсмут", який потрапив в Кубок УЄФА завдяки перемозі в Кубку Англії. Португалія - наш конкурент в таблиці коефіцієнтів, тому нам на руку буде перемога англійців, хоча їхні шанси в цьому матчі не великі. Німецький "Вольфсбург", п"ятий клуб в групі, цей тур пропускає.

Група F

19:30 "Жиліна" - "Гамбург"

22:15 "Астон Вілла" - "Аякс"

Фаворитом групи F є "Гамбург", несподіваний лідер німецької Бундесліги, який в даний момент набрав дуже хорошу форму. І перешкода у вигляді словацької "Жиліни" не повинна перешкодити німцям набрати три очки в цьому матчі.

Ще один володар Кубка Інтертото, "Астон Вілла" прийме колись грізний амстердамський "Аякс". Голландський гранд зараз знаходиться в такому стані, що не відоме, що від нього можна чекати. Зараз "Аякс" переживає не найкращі свої часи, і бовтається в середині турнірної таблиці свого чемпіонату. Бірмінгемці є фаворитами в цьому матчі, але не варто списувати голландців з рахунків, адже гранд є гранд.

Празька "Славія" тур пропустить, і вступить в боротьбу шостого листопада матчем з "Астон Віллою".

Група G

21:45 "Копенгаген" - "Сент-Єтьєн"

21:45 "Русенборг" - "Брюгге"

"Русенборг" зовсім недавно наробив шуму в Лізі чемпіонів, а зараз задовольняється тільки Кубком УЄФА, пробившись туди через сито Кубка Інтертото. Норвезький клуб ризикує і зовсім залишитися без єврокубків в наступному сезоні, тому що за два тури до закінчення чемпіонату "Русенборг" відстає на одне очко від єврокубкової зони. Те ж саме стосується і "Брюгге", який декілька сезонів назад грав в найпрестижнішому клубному турнірі.

Кривдник "Москви" Олега Блохіна поміряєтся силами з французьким "Сент-Єтьєном", який бовтається недалеко від зони вильоту в чемпіонаті Франції. Фаворит групи, іспанська "Валенсія", сьогодні відпочиває.

Група Н

19:00 ЦСКА - "Депортиво"

21:45 "Нансі" - "Фейєнорд"

Мабуть, одна з найцікавіших груп. Московський ЦСКА - недавній володар Кубка УЄФА, спробує повторити свій успіх сезону 2004/2005. Напередодні матчу з "Депортиво" тренер армійців, Валерій Газзаєв, охарактеризував іспанців як "середній клуб, з хорошим захистом". Ну що ж, сьогодні ми зможемо дізнатися, що насправді вдають із себе іспанці, які грали в півфіналі Ліги чемпіонів 4 року назад.

"Нансі" і "Фейєнорд" команди, які подолаються між собою за третє, прохідне місце. Тому що два верхні рядки один з одним повинні розділити армійці та іспанці.

Польський "Лех", якому навряд чи вдасться поборотися за прохідне місце, цей тур пропустить, і почне боротьбу за вихід з групи матчем з "Нансі" 6 листопада на своєму полі.

sport.com.ua

Зараз ви читаєте новину «Кубок УЄФА. Анонс матчів. ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі