пʼятниця, 25 січня 2013 17:46

Кубок Співдружності. Україна вийшла у фінал і може зіграти з Росією

Кубок Співдружності. Україна вийшла у фінал і може зіграти з Росією
Збірна України пропустила перший гол на Кубку Співдружності. Фото: ffu.org.ua

Молодіжна збірна України в півфінальному матчі з рахунком 2:1 обіграла одноліток з Литви.

На груповій стадії наша команді розгромила суперника з рахунком 3:0, але звітний поєдинок видався більш складним і почався з пропущеного гола на п'ятій хвилині матчу. Шевченко невдало відбив м'яч прямо на Накрошіуса, який спокійно переправив його вже в порожні ворота. Цей гол став першим пропущеним для нашої команди на турнірі.

Протягом всього першого тайму підопічні Сергія Ковальця мали тотальну перевагу над суперником, яку, щоправда, перетворити в забиті м'ячі ніяк не вдавалося. Удари гравців Севастополя Володимира Коваля та Олександра Караваєва мети не досягли, а півзахиснику київського Динамо Владиславу Калитвинцеву не вдалося пробити литовського голкіпера.

Після перерви наставник української збірної провів ряд замін, внаслідок чого ігрова і територіальна перевага української "молодіжки" наростала з кожною хвилиною і вилилася у вилучення захисника литовської команди Марюса Мешкініса і пенальті, з якого півзахисник дніпропетровського Дніпра Руслан Бабенко зрівняв рахунок на 69-й хвилині.

Після забитого гола наша команді не зменшувала обертів і в підсумку перемогу нам приніс точний удар нападника київської Оболоні Юрія Яковенка за п'ять хвилин до закінчення зустрічі.

Завершення матчу ознаменувався подвійним вилученням у складі обох команд - литовського форварда Лукаса Спальвіса і українського захисника Дмитра Рижука.

У неділю збірна України зіграє у фінальному матчі з переможцем пари Росія - Білорусь.

Україна - Литва 2:1

Голи: Бабенко 68 (пен.), Яковенко 85 - Накрошіус 5

Україна: Шевченко, Мякушко (Іванко 56), Коваль (Яковенко 46), Приндета, Озарків, Насонов (Месхі 62), Бабенко, Калитвинцев (Тащі 48), Нойок, Рижук, Караваєв (Полярус 89)

Литва: Лідакявічус, Накрошіус, Дапкус, Норвілас, Бенета, Спальвіс, Казлаускас (Рібокас 88), Доукша, Велюліс, Мешкініс, Багдонавічюс

Попередження: Караваєв 28, Рижук 71, Рижук 86 - Доукша 30, Багдонавічюс 67, Дапкус 72, Спальвіс 86

Вилучення: Рижук 86 - Мешкініс 68, Спальвіс, 86

Зараз ви читаєте новину «Кубок Співдружності. Україна вийшла у фінал і може зіграти з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі