неділя, 17 квітня 2011 12:59

Кубок Федерацій. Збірна України перемогла Австралію

Кубок Федерацій. Збірна України перемогла Австралію

Збірна України повернулася в Першу Світову групу Кубка Федерації. У драматичному матчі плей-офф наші дівчата обіграли збірну Австралії 3-2.

У першому матчі другого дня змагань Ярміла Грот обіграла Лесю Цуренко 6-1 6-3. Потім донеччанка Ольга Савчук на двох тайбрейках здолала Анастасію Родіонову: 7-6 (3) 7-6 (12), вигравши матч з п'ятого матчболу.

Все вирішилося в парній зустрічі, в якій Леся Цуренко і Ольга Савчук виявилися сильнішими за Грот і Родіонову: 0-6 7-6 (3) 6-3.

Незважаючи на те, що українки програли першу партію вирішального матчу ''всуху", відігравши два матчболи в 12 геймі другого сету, Леся та Ольга зуміли переломити хід зустрічі і принести своїй команді вирішальне очко.

Таким, чином, наступного року Україна боротиметься за трофей Кубка Федерації в елітній вісімці найсильніших.

Нагадаємо, збірна України взяла реванш за торішню поразку від команди Австралії у Харкові.

Незважаючи на відсутність у команді Австралії Саманти Стосур і Єлени Докіч, господині виглядали фаворитками напередодні матчу: лідер збірної екс-словачка Ярміла Грот входить в топ-30 світового рейтингу, а друга ракетка збірної - екс-росіянка Анастасія Родіонова давно входить в кращу сотню.

У той же час перша ракетка команди Україна - Леся Цуренко, яка цього року дебютувала в українській збірній, посідає лише 131 позицію в рейтингу WTA.

Тим не менше, українські дівчата довели, що в іграх за свою країну самовіддача, патріотизм і командний дух, важливіші за сухі цифри статистики.

Відзначимо також, що капітан збірної України - Ігор Дерновський також новачок в Кубку Федерації. Він став біля керма нашої команди тільки перед лютневим матчем проти збірної Швеції.

Наступного року Україна вдруге зіграє у Першій світовій групі. Нагадаємо, що дебют нашої команди у Світовій еліті відбувся в лютому 2010 року, коли українки поступилися лідерам світового командного рейтингу італійкам: 1-4.

Капітан збірної Австралії Девід Тейлор прокоментував перемогу своїх опонентів: "У збірної України з самого початку був кращий командний дух і настрій, за що дівчата і були винагороджені".

Додамо, що наступного тижня збірна України повернеться і в кращу вісімку світового командного рейтингу. У даний момент наша команда займає 11-е місце в світі.

Зараз ви читаєте новину «Кубок Федерацій. Збірна України перемогла Австралію ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі