четвер, 09 серпня 2007 10:14

Кубинські боксери можуть не виступити на чемпіонаті світу і Олімпіаді-2008

Кубинський лідер Фідель Кастро може позбавити збірну своєї країни з боксу участі у великих міжнародних змаганнях, включаючи майбутній чемпіонат світу в США й Олімпійські ігри наступного року в Пекіні, побоюючись подальших дезертирств боксерів, інформує www.champion.com.ua.

У своїй статті в офіційній державній газеті Granma Кастро розповів, що зараз керівники кубинського спорту "вивчають усі можливі альтернативи, починаючи від зміни складу збірної і закінчуючи відмовою від відправлення команди на змагання, незважаючи на можливі штрафні санкції у випадку такого рішення".

- Куба не збирається жертвувати своєю гордістю або своїми ідеями заради олімпійських нагород. Мораль і патріотизм наших спортсменів вище усіх титулів, - заявив Кастро.

Нагадаємо, що недавно двоє кубинських боксерів збірної - Гільєрмо Рігондо і Ерісланді Лара втекли із розташування, Панамериканських ігор у Бразилії і були арештовані бразильською поліцією і повернуті на батьківщину. За словами німецького промоутера Ахмеда Онера, втікачі уклали з ним контракт і мали намір приїхати в Німеччину і приєднатися до трьох інших своїх товаришів по збірній Куби Яну Бартелемі, Одланьєру Соліса і Юріоркісу Гамбоа, що самовільно залишили збірну на початку цього року.

Рігондо і Лара не були піддані арештові або іншим покаранням, однак, на думку Кастро, вони є дезертирами з поля бою, і шлях у збірну їм тепер закритий.

- Вони позбавили себе права виступати за збірну, - заявив кубинський лідер. - Спортсмен, що самовільно залишає збірну своєї країни (під час змагань) нічим не відрізняється від солдата, що дезертирує з поля бою.

Зараз ви читаєте новину «Кубинські боксери можуть не виступити на чемпіонаті світу і Олімпіаді-2008». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі