понеділок, 07 лютого 2011 17:20

Кубіца прийшов до тями і зміг поворушити пальцями травмованої руки

Кубіца прийшов до тями і зміг поворушити пальцями травмованої руки

Сьогодні, 7 лютого, лікарі вивели пілота "Lotus-Renault" Роберта Кубіцу зі стану штучної коми. Він прийшов до тями і зміг говорити.

"Я зміг з ним поговорити, і Роберт дав зрозуміти, що розуміє всю серйозність ситуації. Ми дуже раді, що не постраждала діяльність мозку, це дає добрі надії на відновлення, але поки він відчуває сильні болі в руці і нозі - це не дивно, має пройти час", - розповів менеджер гонщика Даніель Мореллі.

Вранці, на короткій прес-конференції перед журналістами виступив відомий хірург Ігор Росселлі, який з обережним оптимізмом прокоментував стан Кубіци.

"Ніч пройшла спокійно, стан можна вважати стійким, травмована рука реагує на подразнення, пухлини немає, а судинна активність відповідає нашим очікуванням. Учора ми відтворили анатомію суглоба, змогли відновити два перерізаних головних нерва руки, і сьогодні Роберт зміг поворушити пальцями - це вселяє оптимізм", - сказав Росселлі.

"Прогрес є, але, як я говорив вчора, поки рано говорити про успіх проведеної операції - повинно пройти п'ять-сім днів, перш ніж ми зможемо робити висновки про відновлення кровопостачання. Набагато більше часу буде потрібно для оцінки функціональних можливостей руки. Можу сказати, що операція була надзвичайно складною, але її результат нас задовольняє", - додав він.

Попереду гонщика чекає ще кілька операцій - на лікті, плечі і нозі. Найближчим часом Кубіца залишиться в палаті інтенсивної терапії.

Нагадаємо, що в неділю, 6 лютого, Кубіца потрапив у важку аварію під час "Ралі Андорри", не впоравшись з керуванням "Skoda Fabia" на високій швидкості, і у важкому стані був відправлений до лікарні.

У пілота "Lotus-Renault" діагностовані множинні переломи правих руки і ноги, серйозні порізи передпліччя можуть у майбутньому позначитися на рухливості правої руки. Відновлення поляка може зайняти більше року, що робить неможливим його участь у чемпіонаті Формули-1 сезону-2011.

За матеріалами Корреспондент, F1news

Зараз ви читаєте новину «Кубіца прийшов до тями і зміг поворушити пальцями травмованої руки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі