четвер, 27 грудня 2007 17:35

Кройфф названий "Золотим гравцем Нідерландів" останнього півсторіччя

На честь святкування Золотого ювілею УЄФА кожна федерація назвала найвидатнішого футболіста країни за останні 50 років. Нідерланди вибрала своїм "Золотим гравцем" Йохана Кройффа.

Кройфф є уособленням не тільки всього голландського футболу, але і цілого стилю - так званого "тотального футболу", в який вперше почали грати його команди "Аякс" і збірна країни зразка 1970-х років. У складі амстердамцев він три рази підряд вигравав Кубок чемпіонів, після чого перейшов до каталонської "Барселони". У 1974 році Кройфф став віце-чемпіоном світу і отримав свій четвертий "Золотий м"яч".

На тренерському терені Кройфф також досяг великих результатів. У період з 1989 по 1996 рр. "Барселона" під його керівництвом чотири рази ставала чемпіоном Іспанії, вигравала Кубок кубків і Кубок Європейських чемпіонів. В  У данний момент Кройфф знаходиться у затяжній, тренерській відпустці, виходити з якъ поки, судячи з усього, не збирається.
Зараз ви читаєте новину «Кройфф названий "Золотим гравцем Нідерландів" останнього півсторіччя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі