четвер, 17 квітня 2008 20:46

Кройф розкрив таємницю своєї відсутності на фінальній частині ЧС-1978

Легендарний голландський футболіст і тренер Йохан Кройф розкрив світу причину своєї відсутності у фінальній частині ЧС-1978 року.

Однією з причин відсутності Кройфа довгий час називали розбіжності між гравцем і голландською футбольною асоціацією з приводу спонсорів. Також називалося неприйняття Кройфом хунти в Аргентині.

І ось стало відомо, що причиною подібного рішення став інцидент з його сім"єю в кінці 1977 року, за декілька місяців до фіналу ЧС. У той час Кройф, його дружина Данні Костер і троє дітей жили в Барселоні. Тоді відносно Кройфа і його сім"ї була здійснена спроба викрадення з метою викупу. Вночі до його будинку ввійшли декілька озброєних людей і з погрозами розправи зв"язали всю сім"ю. Врешті-решт Кройфу вдалося втікти і спроба викрадення була зірвана, проте, з його слів, ця подія змінила його підхід до життя і вплинула на подальші рішення, зокрема відносно поїздки на чемпіонат.

"Після цієї події мої діти ходили в школу у супроводі поліції. Поліцейські ночували в нашому будинку близько чотирьох місяців. Подібні моменти міняють вашу систему цінностей, - зазначив Кройф. - Для мене тоді настав момент, коли захотілося відійти від футболу і після цього я вже не зміг грати в Аргентині".

Спортивный канал 7 ТВ
Зараз ви читаєте новину «Кройф розкрив таємницю своєї відсутності на фінальній частині ЧС-1978». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі