неділя, 23 жовтня 2022 14:54

Криза продовжується. "Динамо" не змогло обіграти "Ворсклу" в матчі УПЛ

Криза продовжується. "Динамо" не змогло обіграти "Ворсклу" в матчі УПЛ
"Динамо" не змогло обіграти "Ворсклу" в дев'ятому турі УПЛ. Фото: ФК "Динамо"

"Динамо" нарешті дозволили провести домашній матч у Києві. Востаннє в столиці України "біло-сині" грали на початку вересня із "Зорею", проте той поєдинок був для них номінально гостьовим. Тому гра дев'ятого туру УПЛ із "Ворсклою" на стадіоні імені Валерія Лобановського стала для киян першою по-справжньому домашньою в сезоні.

"Динамо" мало зіграти вдома в четвер, проте через ракетні обстріли зустріч із "Металістом" перенесли на невизначений термін. Столична команда отримала кілька додаткових днів на перепочинок, щоб краще підготуватися до вирішальних протистоянь у Лізі Європи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луческу програв колишній команді: відеоогляд матчу "Шахтар" – "Динамо"

Мірча Луческу дещо здивував стартовим складом. Замість дискваліфікованого Іллі Забарного прогнозовано вийшов Денис Попов. Повернувся до основи Томаш Кендзьора, зліва в захисті вийшов Олександр Караваєв. А в півзахисті наставник уперше довірив місце Джастіну Лонвейку. До сьогодні нідерландець відіграв за новий для себе клуб лише вісім хвилин.

Перша половина першого тайму вийшла нудною. Команди на двох завдали лише трьох ударів, два з яких у площину воріт. Голкіпери спокійно з ними впоралися. "Біло-сині" більше контролювали м'яч. Віктор Скрипник обрав захисний стиль на сьогоднішній матч.

"Динамо" доволі несподівано відкрило рахунок. На 33-й хв. Владислав Кабаєв подав з лівого флангу, Артем Бєсєдін скинув у центр штрафного майданчика, а Віталій Буяльський випередив і захисника, і голкіпера. Цей гол став для півзахисника вже п'ятим у новому сезоні УПЛ.

"Ворскла" відігралася також несподівано. Результативною стала атака на 44-й хв. Удар з-за меж штрафного майданчика заблокував оборонець, проте м'яч долетів до лінії воротарської, де інші захисники втратили Владлена Юрченка, який і зрівняв рахунок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гру "Динамо" – "Металіст" перенесли через ситуацію в Києві

На початку другої половини зустрічі команди обмінялися хорошими моментами. Сирота наважився на удар здалеку – Різник у стрибку відбив м'яч. В атаці у відповідь Марлісон корпусом переправляв пас партнера в бік воріт – точно до рук Нещерету.

Після серії замін "Динамо" розіграло атаку, яка мала стати гольовою. Гармаш віддав до штрафного майданчика точно на Караваєва. Олександр прийняв м'яч, обіграв голкіпера, однак лівою ногою примудрився пробити повз порожні ворота. Неймовірний промах динамівця.

"Підтримав" почин партнера Вівчаренко, який вийшов на заміну. Захисник головою замикав дальню стійку після навісу з правого флангу. Проте м'яч після удару Костянтина полетів не у ворота, а паралельно лінії. "Біло-сині" втратили дві чудові нагоди змінити рахунок на свою користь.

Після цього "Ворскла" заграла сміливіше. І навіть створила загрозу воротам Нещерета. Захисники заблокували майже всі спроби. В одному з епізодів полтавці апелювали до арбітра й вимагали пенальті після падіння Марлісона. Рефері промовчав, а повтор показав, що Лонвейк все ж зіграв у м'яч.

"Динамо" кинуло всі сили в атаку наприкінці поєдинку. Луческу випустив Ваната, який майже відразу головою пробив точно до рук голкіперу. Різник успішно діяв на лінії воріт, впоравшись з усіма ударами господарів, які летіли в площину. Навіть урятував команду від автоголу після випадкової зрізки навісної передачі Склярем. "Зелено-білі" думали лише про те, як відзахищатися.

І в підсумку зробили це. Нічия 1:1. Кияни вчетверте в сезоні втратили очки. Криза столичної команди продовжується. А попереду вирішальний матч у Лізі Європи з кіпрським АЕК за путівку до Ліги конференцій.

У турнірній таблиці "Динамо" набрало 10 очок після семи матчів і посідає восьме місце.

В активі "Ворскли" вісім очок після дев'яти поєдинків.

Зараз ви читаєте новину «Криза продовжується. "Динамо" не змогло обіграти "Ворсклу" в матчі УПЛ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі