середа, 09 квітня 2014 12:04

Крим може стати тренувальною базою для учасників ЧС-2018

Крим може стати тренувальною базою для учасників ЧС-2018
"Таврія" вдома грає на "Локомотиві". Фото: stadionov.net

Крим може стати базою команд під час ЧС-2018, який пройде в Росії, пише газета "Известия".

За інформацією видання, створення тренувальної бази для учасників турніру - на даний момент єдиний реальний варіант, за яким Крим може взяти участь у чемпіонаті світу-2018.

За рахунок створення таких баз у містах, які залишилися без чемпіонату світу, організатори прагнуть розширити географію турніру і долучити місцеве населення до світової першості.

Росії за регламентом необхідно надати мінімум 64 бази. В даний момент подана розширена заявка, яка складається з 93 баз.

В остаточній заявці Крим поки відсутня, але у випадку якщо буде прийнято рішення, оргкомітет чемпіонату світу зможе додати півострів до реєстру.

"Ми двома руками за цю ідею. Криму і Сімферополю необхідний новий стадіон. Сподіваємося, що ми отримаємо сучасну арену. "Таврія" - команда з великою історією, і стадіону нам не вистачає.

Зрозуміло, в тому, що стосується нашої участі у чемпіонаті світу, все залежатиме про рішень УЄФА і ФІФА, але мріяти нам поки ніхто ще не забороняв", - зазначив генеральний директор "Таврії"Олександр Бойцан.

На сімферопольському стадіоні "Локомотив", який є домашньою ареною "Таврії", в кінці 1980-х років грала збірна СРСР.

Крім стадіону "Локомотив" місткістю 19978 глядачів Крим своєму розпорядженні і ареною в Севастополі, на якій грає однойменний місцевий клуб. Спортивний комплекс "Севастополь- Арена" може прийняти 5644 тисяч уболівальників.

Відзначимо, що ЧС - 2018 відбудеться в Росії. Світова першість пройде в 11 містах на 12 стадіонах, серед яких Москва (Лужники, Відкриття - Арена), Санкт -Петербург (Зеніт-Арена), Волгоград (Перемога), Єкатеринбург (Центральний), Казань (Казань-Арена), Калінінград (Арена-Балтика), Нижній Новгород (Стрілка) , Ростов- на - Дону (Левбердон - Арена), Самара (Жигулі - Арена), Саранськ (Ювілейний) і Сочі (Фішт).

Зараз ви читаєте новину «Крим може стати тренувальною базою для учасників ЧС-2018». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі