понеділок, 02 червня 2008 10:52

Кревсун та Мазурик виграли "срібло" першого етапу "Золотої Ліги"

Кревсун та Мазурик виграли "срібло" першого етапу "Золотої Ліги"

Вчора етапом у Берліні стартувала цьогорічна легкоатлетична серія змагань "Золота Ліга". Уже з початку олімпійського сезону спортсмени не перестають дивувати високими та несподіваними результатами і рекордами.

Після світового рекорду Усейна Болта з Ямайки на дистанції 100 метрів порадували своїми результатами і атлети у Берліні.

На дистанції 800 метрів у жінок, які входять до дисциплін, в яких цього року змагатимуться за джек-пот "Золотої ліги", Памела Джелімо з Кенії показала найкращий результат сезону - 1:54,99 хвилини. Цей результат увійшов до десятки найкращих за всю історію легкої атлетики. В останнє з 1,55 хвилин вибігала Ана Фіделіна Квірот у 1997 році на змаганнях у Кельні.

Бігли тут і дві українки. Тетяна Петлюк відразу захопили лідерство разом з Джелімо, але на другому колі почала відставати, а менше, ніж за 200 метрів до фінішу її наздогнала група переслідувачів. Петлюк фінішувала восьмою, проте встановила свій найкращий результат сезону - 2:00,09. Натомість Юлія Кревсун після перемоги на міжнародних змаганнях у Белграді, у Німеччині фінішувала другою - 1:58.98.

Несподіваною, мабуть, і для самого лідера минулого сезону Джеремі Ворінера стала розв"язка змагань на 400-метрівці. Американець, якому пророкували перемогу на всіх етапах "Золотої Ліги", поступився одному зі своїх головних конкурентів, співвітчизнику ЛаШону Меррітту. Час переможця - 44,03 секунди (найкращий результат сезону у світі). Ворінер відстав лише на 0,04 секунди. Третім став Кріс Браун з Багам (44,68).

Справжнім розчаруванням і несподіванкою для всіх став виступ Ірвінга Саладіно. Після того, як кілька днів тому він стрибнув у Хенгело на 8,73 метри, у Берліні панамець показав результат лише 7,92 і фінішував сьомим. Переможцем і претендентом на джек-пот став Хуссейн Тахер Аль-Сабі (8,21 м).

На 100-метрівці переміг Неста Картер з Ямайки (10,08 секунд). На дистанції 1500 метрів першим фінішував Августін Кіпроно Чоге з Кенії (3:31,57 хвилини). Стартував тут і Іван Гешко, але до фінішу дістатися не зміг.

Претендентом на джек-пот на 400-метрівці з бар"єрами є американець Бершоун Джексон (48,73 секунди). Як завжди, одними з найцікавіших були змагання у секторі для метання спису. Фін Теро Піткамякі переміг з результатом 85,20 метрів. Для перемоги Андреасу Торкільдсену не вистачило одного сантиметра. В своїй останній спробі норвежець метнув на 85,19 метрів.

Шерон Сімпсон з Ямайки пробігла 200 метрів за 22,43 секунди і стала претенденткою на джек-пот у своїй дисципліні. На дистанції 100 метрів з бар"єрами іспанка Жозефін Онія випередила шведку Сюзанну Каллур. Час переможниці - 12,50 секунд. Сюзанна пробігла за 12,54. Третьою фінішувала ЛоЛо Джонс зі США (12,57).

За те, щоб стати претендентами на джек-пот у стрибках у висоту, змагалися Віта Стьопіна та Віта Паламар. Стьопіна завершила змагання на висоті 1,85 метри і стала 13-ю. Паламар разом з бельгійкою Тіа Еллебау поділила четверту сходинку (1,93). Перемогла хорватка Бланка Власіч (2,03).

У дисциплінах, які не претендують на джек-пот, українці виступали також. Максим Мазурик став другим у стрибках з жердиною з особистим рекордом 5,80 метрів. Переміг Євгеній Лук"яненко з Росії (5,85).

Сергій Демидюк після двох перемог (у Кьонігс-Вюстерхаузені та Дессау) цього разу став шостим на дистанції 110 метрів з бар"єрами, проте знову встановивши найкращий особистий результат сезону (13,58 секунд). Переміг американець Девід Олівер (13,19).

Наступний етап "Золотої Ліги" відбудеться 6 червня в Осло.

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Кревсун та Мазурик виграли "срібло" першого етапу "Золотої Ліги"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі