четвер, 04 жовтня 2007 12:16

Коуч "Евертона" Мойес сподівається на витримку своїх підопічних

Передматчеву прес-конфренцію головного тренера "Евертона" Девіда Мойеса і гравця ліверпульців Філа Невілла подає www.champion.com.ua.

- Скажіть, будь ласка, на якій стадії зараз знаходиться фізична готовність Енді Джонсона і Леона Османа?

- Сьогодні під час предматчевого тренування я подивлюся на їх стан і визначу готовність - чи зможуть вони вийти завтра на поле.

- Чи вважаєте Ви, що команді додали впевненість у собі дві перемоги в останніх іграх?

Девід Мойес:

- Ми сподіваємося продовжити в тім же дусі. Дуже радує, що ми в цих іграх не пропустили голи у свої ворота і сподіваємося, що нам це допоможе.

- Ви вважаєте, що завтра буде найважливіша гра у вашій тренерській кар"єрі?

Девід Мойес:

- Ні.

- Чи вважаєте Ви, що два тижні назад була недооцінка суперника?

Девід Мойес:

- Ні, ні в якому разі. Я продовжував спостерігати за "Металістом" і все дуже ретельно обміркував. "Металіст" дуже сильна команда і вона це довела два тижні назад у Ліверпулі.

- Чи буде продовжувати бити пенальті Енді Джонсон, якщо "Евертон" зможе заробити 11-метровий у завтрашньому матчі?

Девід Мойес:

- Можливо, так. Я вважаю, що в грі усе змінюється. У Ліверпулі його перший гол з пенальті не був зарахований, а другий 11-метровий зумів відбити воротар...

- Чи готується команда бити післяматчеві пенальті?

Девід Мойес:

- Ні.

- Чи будете ви завтра вичікувати на полі або все-таки будете думати, що вам потрібний гол?

Філ Невілл:

- Команда в нас дуже досвідчена і витримка буде грати, можливо, головну роль у завтрашньому матчі, тому що гра триває 90 хвилин. Неможливо, щось вирішити в перші десять хвилин. Я сподіваюся, що наша витримка не зрадить нам завтра.

- Для міста Харкова завтрашній матч буде  особливим. Такого матчу не було в місті вже 19 років. Що завтра харків"янам варто чекати від "Евертона"?

Девід Мойес:

- Я сподіваюся, що ваші уболівальники завтра зможуть спостерігати набагато кращу гру "Евертона", ніж та, котру він продемонстрував два тижні назад. Крім того, наша команда дуже інтернаціональна - у ній грають футболісти буквально з усіх частин світу.

Сподіваємося, що гра нашої команди уболівальникам сподобається. Нам дуже приємно знаходиться на європейському континенті, і ми дуже сподіваємося, що "Евертон" продовжить своє перебування в Європі виступаючи в Кубку УЄФА.

- Поділіться, будь ласка, Вашими враженнями про перебування в Харкові і взагалі про Україну.

Девід Мойес:

- Я був у Харкові чотири з половиною тижня назад, для того щоб навіч побачити гру суперника. Нас дуже добре зустріли представники ФК "Металіст". Я знаю, що український футбол знаходиться на підйомі. Ми всі пам"ятаємо гарний виступ збірної України на останньому чемпіонаті світу. Наближається чемпіонат Європи, і я сподіваюся, що український футбол буде продовжувати розвиватися.

- Як себе почуває Мікель Артета?

Девід Мойес:

- Прекрасно.

- Чи залишився хтось з футболістів основного складу в Ліверпулі через травми або хвороби?

Девід Мойес:

- Ні, усі гравці приїхали в Харків.

- Поділіться своїми враженнями про гру в єврокубках.

Філ Невілл:

- У мене досить великий досвід в єврокубкових матчах, багато вражень незалежно від того чи граєш ти в Лізі чемпіонів або в Кубку УЄФА. Крім того, дуже приємно грати, коли за тобою їздять вірні уболівальники і підтримують на трибунах. Враження від "європейських вечорів" (так ми називаємо єврокубкові матчі) - незабутнє.

-  Як Ви вважаєте, чи допоможе прохід у груповий турнір Кубка УЄФА відчути футболістам себе упевненіше і чи вплине це на подальші виступи команди в сезоні?

Девід Мойес:

- Звичайно, вихід команди в груповий турнір допоможе команді, тому що кожен матч в єврокубках, це нові враження. Якщо команда буде виступати тільки в англійській Лізі, можливий варіант деякого застою в грі. Зміна суперників і зміна турнірів допомагає команді отримати не тільки впевненість, але  і футбольну мудрість. Тому надії в нас дуже великі в Кубку УЄФА.

- Яку лінію в "Металісті" ви вважаєте найсильнішою, і від кого з гравців ви чекаєте неприємностей завтра на футбольному полі?

Девід Мойес:

-  Наскільки я знаю "Металіст" уже кілька разів змінював свій стартовий склад, але це були не глобальні зміни, а невеликі. Два тижні назад ми були вражені грою "Металіста" у цілому, а не якоюсь окремою лінією команди. Тому якщо і варто побоюватися, то не якогось конкретного футболіста, а всієї команди. Але я сподіваюся, що завтра буде усе складатися нормально для "Евертона".

- Завтра на стадіоні будуть повні трибуни й очікується дуже могутня підтримка з боку уболівальників "Металіста". Чи побоюєтеся ви тиску з боку трибун?

Девід Мойес:

- Англійські команди звикли грати в такій атмосфері. Чим більше уболівальників, тим більше заряженності у футболістів на гру. Тому я сподіваюся, що підтримка харківських уболівальників і підтримка уболівальників, що повинні прилетіти з Ліверпуля, допоможе завтра нашій команді.

Зараз ви читаєте новину «Коуч "Евертона" Мойес сподівається на витримку своїх підопічних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі