четвер, 12 липня 2007 18:54

Корж впевнений, що фінал Євро-2012 пройде на "Олімпійському"

Відбулась зустріч Міністра України у справах сім"ї, молоді та спорту Віктора Коржа з представниками мас-медіа, присвячена візиту до Польщі, в рамках підготовки до фінальної частини Євро-2012.

До зали заходить секретар Віктора Коржа і повідомляє: "Панове журналісти, трохи зачекайте, міністр буде с хвилини на хвилину". Дійсно зовсім скоро в дверях з"являється головна людина в світі українського спорту і дуже швидко займає місце за столом. На Віктору Коржу чорний костюм, біла сорочка і краватка у сіру, косу смугу. Говорить українською мовою, причому дуже швидко.

- Поїздка до Польщі виявилась для нас дуже плідною. З Міністром спорту Польщі Томашом Ліпецом ми практично домовились про створення міждержавної урядової структури, яка координуватиме підготовку і проведення Євро-2012. Ми обов"язково будемо зі своїми польськими колегами постійно обмінюватися інформацією про все, що стосується підготовки. Думаю, це дозволить нам скоординувати дії і не допустити помилок.

На інформацію, про те, що поляки хочуть відібрати у України фінал чемпіонату Європи зв"язку з подіями навколо НСК "Олімпійський", Корж відповів категорично:

- Це тільки чутки і розмови. Я питав про це того ж Ліпеца і він лише знизив плечима. Всі документи давно підписані і можу сміливо заявити – вирішальний матч Євро-2012 пройде на головній арені України.

Багато уваги Віктор Корж приділив будівництву нових чи реконструкції старих стадіонів.

- Я сьогодні провів зустріч з представниками голландської фірми, які вже побудували тридцять стадіонів по всій Європі. Так ось вони наголосили, що просто арена з трибунами – це великі збитки. Потрібно щоб це були великі комплекси з суперсучасною інфраструктурою, тому числі, діловою, готельною, розважальною тощо. Саме така арена, під назвою "Металіст-сіті", будується у Харкові, так буде обов"язково з київським "Олімпійським".

Міністр зазначив, що питання з будівництвом перед "Олімпійським" майже вирішене на найвищому рівні.

- Там не буде багатоповерхової споруди, а підземний паркінг на 9 000 місць. Ця споруда і буде однією з частин нового комплексу. Від цього виграють всі, у тому числі фірма "Юджин".

На питання, у яку суму Україна затратить на підготовку до Євро-2012, Віктор Корж відповів:

- Є тільки орієнтовні цифри. Чекаємо з регіонів інформації з регіонів, після чого разом з Міністерством фінансів України все прорахуємо. Головне для нас знайти інвесторів, бо на державні кошти таке змагання провести майже неможливо.

Приблизно через тиждень Віктор Корж пообіцяв познайомити журналістів з проектом нового стадіоні в Києві, на будівництві якого будуть обов"язково заощаджені великі державні кошти.















Зараз ви читаєте новину «Корж впевнений, що фінал Євро-2012 пройде на "Олімпійському"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі