вівторок, 10 серпня 2010 12:46

Колліна вивів арбітрів на бігову доріжку (ФОТО)

 

Вчора о 14.40 куратор футбольних суддів України П"єрлуїджі Колліна на службовій машині Mitsubishi Galant (вартість - близько $ 25 тис.) зі своїм водієм під"їхав до будівлі інфіза, щоб перевірити роботу "моторів", як він висловився, вітчизняних рефері.

Їх по черзі випускали на бігову доріжку в масках із прикріпленим до тіла газоаналізатором, який вимірює споживання кисню і виділення вуглекислого газу. І з"ясовували, наскільки готові серця, легені і кровоносні системи арбітрів до суддівства на вищому рівні. І яке навантаження їм давати в ході підготовки. До Колліни такі тести наші рефері не проходили.

Коли італійцеві показали газету "Сегодня" з цитатою Кварцяного "Наплювати на цю суддівську банду", Колліна і оком не моргнув: "Не хочу вступати в полеміку. Мені цікавіше ось це". І вказав на бігову доріжку, куди виходив перший з арбітрів Сергій Бойко.

Він з ходу взяв високий темп. Навіть занадто. "Розслабся", - сказав йому Колліна. Кожні 60 секунд швидкість доріжки зростала на 0,25 метра в секунду. Бойко пробіг більше 18 хвилин, здавшись на швидкості 4,5 м / с, або 16 км / год. Але, знявши з себе маску, спітнілий Сергій, проходячи повз Колліну, бадьоро вимовив: "Я б ще два рази так пробіг". "Окей, йди і прийми душ", - відповів П"єрлуїджі. В цілому, Бойко намотав близько 2,7 км. Результат, за його словами, трохи вище середнього. Для довідки - за 90 хвилин матчу рефері пробігають близько 13 км.

До речі, про час. Колліна звіряє його по годиннику Rolex Submariner із зеленим безелем. Орієнтовна вартість таких - $ 5 тис.

"Вранці ми три години з цією групою арбітрів аналізували ігрові епізоди, - сказав Колліна. - А шляхом цього тесту дізнаємося їхній фізичний стан. В одного, скажімо, 192 удари серця на хвилину, максимум іншого - 170. На основі отриманих даних даємо їм індивідуальні програми навантажень, і вони починають роботу над тим, щоб піднімати рівень своїх меж.

Це все одно що шити костюм. Можна купити піджак без розміру, а можна піти до кравця, який зшиє його під вас. Якщо арбітр не атлет, він не може бути на висоті. Але якщо у когось буде виявлений надлишок ваги, будьте впевнені, скоро цього надлишку не буде".

"Даєте їм дієтичні поради?", - Поцікавилися у Колліни. "Я не лікар і не дієтолог. Але є люди, які цим займаються. І ми звернемося до них, щоб допомогти тим, кому потрібно трохи схуднути".

За матеріалами Сегодня

Зараз ви читаєте новину «Колліна вивів арбітрів на бігову доріжку (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі