пʼятниця, 15 січня 2021 21:00

Коли Яремчук покине "Гент"

Коли Яремчук покине "Гент"
Роман Яремчук виступає у Бельгії із 2017 року. Фото: kaagent.be

Форвард збірної України 25-річний Роман Яремчук не приховує свого бажання покинути бельгійський "Гент". Нападник виступає за команду вже 4-й сезон та хоче мати нові виклики в кар'єрі.

"Гент" хоче за свого футболіста не менше €20-25 млн. Бельгійський клуб підібрав гравця, коли той був не потрібен "Динамо". Зміг адаптувати до бельгійського футболу та зробити одним із найкращих нападників чемпіонату. Клуб хоче отримати за свою роботу із гравцем певні гроші. Тим паче, що 20 відсотків від продажу футболіста підуть на рахунок київського "Динамо".

Світовий футбол ще не оговтався від наслідків пандемії коронавірусу. Клуби несуть збитки через відсутність вболівальників, зменшення продажу атрибутики і тому подібне. Літнє трансферне вікно пройшло дуже спокійно, за винятком активності "Челсі". Навіть провідні клуби Європи не готові багато витрачати на нових футболістів. Сума у €20-25 млн за Яремчука є нереальною та завищеною на сьогодні.

Сума у €20-25 млн за Яремчука є нереальною та завищеною на сьогодні

Потрібно шукати компроміс. "Генту" варто зменшувати власні апетити щодо трансферної ціни. Якщо футболіст не буде мотивований, то його взагалі буде важко продати за пристойні гроші. "Генк" вимагав за іншого українця Руслана Малиновського теж в районі €20 млн, але пішов на поступки та відпустив гравця за €13.7 млн.

Яремчук повинен не шантажувати свій клуб та не говорити про бажання змінити команду, а реально показувати свій рівень гри на футбольному полі. Тільки так він зможе привернути увагу команд із провідних чемпіонатів та пришвидшити свій перехід.

Поки у Романа це не дуже виходить. Попри 9 забитих м'ячів за сезон, команда українського форварда йде тільки на 12-му місці. Повністю провалила єврокампанію, вилетівши з кваліфікації ЛЧ та не здобувши жодного очка в ЛЄ. Яремчук так і не зміг стати новим лідером команди. Його гру можна характеризувати як нестабільну та нервову. Українець може "похвалитися" навіть вилученням. В такому стані за гравця ніхто не буде платити великі гроші.

Яремчук так і не зміг стати новим лідером команди. Його гру можна характеризувати як нестабільність та нервовість

Чим краще гравець буде грати в другій частині сезону, тим швидше він зможе покинути "Гент". Потрібно вдало проявити себе у матчах за збірну України у кваліфікації Кубку світу та Євро-2020/21. Збірна – це вітрина для європейських клубів. Всі клубні недоліки можна перекрити вдалим виступами за національну команду.

Тому трансферу Яремчука не варто чекати раніше літа 2021-го року. Після Євро настане вирішальний час для футболіста. Або він піде в хороший клуб за серйозні гроші, або "Гент" просто позбавиться від нього, розуміючи, що більше великих перспектив футболіст не має.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Один із найкращих гравців минулого сезону не потрібен Луческу

Роман Яремчук є вихованцем "Динамо". Виступав за "Олександрію" на правах оренди. У 2017-му році перебрався до "Гента" за €2 млн.

Зараз ви читаєте новину «Коли Яремчук покине "Гент"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі