Ексклюзиви
пʼятниця, 30 жовтня 2015 22:46

Когось з вас побачимо у збірній України: зіркові футболісти отримали тренерські дипломи
15

Калініченко, Нагорняк, Тлумак, Шацьких, Єзерський, Рева... Це новоспечені тренери. Деякі з них вже працюють у клубах, але саме сьогодні ці зіркові футболісти отримали дипломи A+B з рук президента Федерації футболу України Андрія Павелка.

Сьогодні "студенти" здали фінальні іспити і тепер можуть тренувати команди першої та другої ліг, а також допомагати наставникам клубів прем'єр-ліги. Щоб самостійно працювати у "вишці" потрібен Pro-диплом УЄФА.

У церемонії вручення дипломів взяли участь перший віце-президент ФФУ Вадим Костюченко, голова Центру ліцензування Валерій Шамардін та заслужені тренери України Йожеф Сабо і Сергій Морозов.

"Ми раді, що ніхто не отримав двійки, - каже Сабо. - Думаю, що через рік багато хлопців подадуть документи і навчатимуться на ліцензію Pro".

Діючі футболісти Даріо Срна, В'ячеслав Шевчук та Анатолій Тимощук свої екзамени здадуть пізніше. Гравці не змогли приїхати у Київі через зайнятість в офіційних матчах "Шахтаря" та "Кайрата".

Сергій Нагорняк працює асистентом у Мирона Маркевича. "Дніпро" у минулому сезоні дійшов до фіналу Ліги Європи.

"Мирон Богданович жартував, мовляв "їдьте на курси, потім мені щось цікаве розкажете", - розповідає Сергій Миколайович. - Я тільки вчуся. Мій перший рік у "Дніпрі" припав на фантастичний сезон. Хочеться ще більшого".

Максим Шацьких є діючим футболістом — виступає за аматорський "Рух" з Винників.

"Я поки не збираюся бути тренером, - каже Максим. - Я ще поки рухаюся. Бути гравцем і тренером — це різні речі. Головне, це розібратися у своїй голові — ти вже не футболіст, а керівник".

Андрій Тлумак вже другий рік працює з командою "Карпати" U-19. Нагорняк та Шацьких відзначили колишнього воротаря львів'ян, як відмінника та "живчика" групи, який чимало дискутував.

"Дякую хлопцям гарні слова, але я був такий, як і всі, - каже Андрій Богданович. - Добре, що у мене є практика. Я набираюся досвіду, працюючи з 19-річними гравцями "Карпат".

Минулого сезону ми зайняли третє місце. Тепер мої підопічні грають у перші команді. Для мене це вагоме досягнення. Мар'ян Швед, якого продали в іспанську "Севілью", пропрацював зі мною півроку і відразу його забрали у першу команду".

Павелко пожартував, що з багатьма гравцями він товаришує довгий час, але ніхто не просив його посприяти з отриманням диплому.

"Впевнений, що за цим столом сидять майбутні тренери професійних клубів і когось з вас ми обов'язково побачимо у національній збірній.

Сьогодні ми випускаємо сильну команду молодих особистостей. Хочеться, щоб тренерська школа України давала результат на національному, європейському та світовому рівнях".

Коли всі отримати свої дипломи, слова подяки висловив староста групи Володимир Єзерський.

"Свій досвід ми можемо поєднати із отриманими знаннями і донести до гравців", - сказав тренер "Дніпра" (разом з Нагорняком працює у штабі Маркевича).

"Тільки встиг отримати диплом, а вже мало не загубив його. Впав якраз біля крісла президента ФФУ. Може це знак? - жартує Єзерський. - Дуже сильний курс. Конкуренція у нас буде серйозна".

І це добре. Адже конкуренція — дуже сильний мотиватор. Якщо вони будуть такими ж успішними тренерами, як були гравцями, то на український футбол чекає хороше майбутнє.

Повний список новоспечених власників тренерських дипломів:

Костянтин Бабич

Андрій Березовчук

Сергій Валяєв

Роман Войнаровський

Олександр Голоколосов

Роман Зуб

Володимир Єзерський

Тарас Ільницький

Максим Калініченко

Володимир Коновальчук

Артем Куслій

Сергій Лавриненко

Володимир Лобас

Олександр Мелащенко

Юрій Миколаєнко

Сергій Нагорняк

Олександр Призетко

Віталій Рева

Ігор Столовицький

Андрій Тлумак

Олег Шандрук

Максим Шацьких

Богдан Шершун

Зараз ви читаєте новину «Когось з вас побачимо у збірній України: зіркові футболісти отримали тренерські дипломи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути