понеділок, 28 грудня 2009 14:38

Клуби ПФЛ поскаржаться на Суркіса в УЄФА та ФІФА

Клуби ПФЛ поскаржаться на Суркіса в УЄФА та ФІФА

Клуби Професійної футбольної ліги, які є учасниками змагання другої ліги, готові звернутися в УЄФА, ФІФА та МОК зі скаргами на президента федерації футболу Григорія Суркіса.

Причиною таких кроків професійних клубів є прийнята делегатами Конгресу пропозиція проводити змагання серед команд клубів другої ліги під керівництвом регіональних федерацій за територіальним принципом.

Члени Ради та всі учасники засідання дуже гостро сприйняли це рішення та одноголосно вирішили звернутися до керівництва ФФУ з проханням припинити подібні інсинуації та утримуватися від кроків, спрямованих на розвал ПФЛ та піраміди професіонального футболу.

"Пане Суркісе, таке рішення є цілеспрямованою, заздалегідь спланованою керівництвом ФФУ та санкціонованою Вами особисто акцією з метою усунення Професіональної футбольної ліги з футбольних просторів України", - заявляють у ПФЛ.

"Ми розуміємо, що після цієї заяви ФФУ під Вашим батьківським наглядом цькуватиме собак на професіональні клуби та звинуватить нас у внесенні розколу в "стройные ряды строителей" футбола. Тому заявляємо, якщо в подальшому ФФУ нехтуватиме інтересами професіональних футбольних клубів, ми залишаємо за собою право радикально переглянути стосунки з ФФУ, Вами особисто та звернутися до УЄФА, ФІФА й Міжнародного Олімпійського Комітету", - йдеться у заяві.

Крім цього, учасники розширеного засідання Ради другої ліги після жвавої дискусії прийняли рішення залишити формат проведення першості другої ліги наступного сезону без змін. Таким чином, у сезоні 2010-2011 років команди другої ліги буде розділено на дві групи, змагання проводитимуться за системою "осінь-весна" у два кола, переможці груп отримають путівки до першої ліги.

ТСН

Зараз ви читаєте новину «Клуби ПФЛ поскаржаться на Суркіса в УЄФА та ФІФА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі