пʼятниця, 16 березня 2007 16:53

Кличко: відступні за бій з Маскаєвим будуть найбільші в історії боксу

Кличко: відступні за бій з Маскаєвим будуть найбільші в історії боксу

Команді почесного чемпіона світу з боксу Віталія Кличка, 35 років, поки що не вдалося домовитися з чинним чемпіоном світу за версією WBC Олегом Маскаєвим, 38 років. У четвер вночі в Москві тривали переговори між потенційними організаторами цього поєдинку - американською компанією НВО, німецьким телебаченням, юридичними службами обох боксерів і офіційним претендентом на титул чемпіона WBC Cамуелем Пітером, 26 років.

Аби Пітер відмовився від своїх претензій на бій з Маскаєвим, Віталієві Кличку доведеться заплатити йому відступні. Російська преса пише, що Кличко дасть Пітеру $ 2 млн. 750 тисяч (поки що найбільший гонорар Пітера - $ 1, 5 млн. за бій з Тоні. - ГПУ").

Кореспонденти "ГПУ" запитують старшого Кличка про достовірність ця інформація.

- Сума відступних? - перепитує Віталій. - Я буду готовий її оголосити тільки після того як контракт на бій з Маскаєвим буде підписано. Зараз скажу одне: ця сума напевне буде найбільшою у історії боксу. Я сподіваюся, що наступного тижня контракт на бій з Маскаєвим буде підписано. Тоді буде узгоджено і день поєдинку.

На сьогодні рекордну суму відступних отримав британець Леннокс Льюїс. 7 вересня 1996 року тодішній чемпіон світу американець Майк Тайсон заплатив претенденту Льюїсу $ 4 млн., щоб той дав йому право битися з Евандером Холіфілдом (бій з на території США зі співвітчизником Холіфілдом приносив Тайсону більше грошей, ніж поєдинок з маловідомим на той момент британцем).

"Газета по-українськи"

Повне інтерв"ю читайте у понеділковому номері "ГПУ"


Зараз ви читаєте новину «Кличко: відступні за бій з Маскаєвим будуть найбільші в історії боксу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі