четвер, 24 січня 2008 16:11

Клементе став головним тренером збірної Ірану

Збірну Ірану з футболу очолив колишній головний тренер національних команд Іспанії і Сербії Хавьєр Клементе.

- Сьогодні, 24 січня, вранці в Іспанії був підписаний контракт з Клементе строком на три роки, - заявив в ефірі іранського телебачення представник Федерації футболу Ірану Мехді Таж.

Збірна Ірану залишалася без наставника з липня минулого року, коли команда Аміра Галеної програла в чвертьфіналі Кубка Азії збірній Південної Кореї.

Клементе був звільнений з посади головного тренера збірної Сербії у грудні 2007-го. Під керівництвом 57-річного іспанського фахівця команда не змогла пробитися у фінальну частину чемпіонату Європи-2008, його критикували в пресі і піддавали обструкції сербські вболівальники. З 1992 по 1998 рік Клементе без особливих успіхів тренував збірну Іспанії, також в його послужному списку робота з іспанськими клубами "Атлетіко", "Атлетік", "Бетіс", "Еспаньол", а також французьким "Марселем".

- Клементе приїде до Ірану наступного тижня, але приступить до роботи з першого матчу Ірану у відбірковому циклі чемпіонату миру-2010 проти збірної Сірії 6 лютого, - сказав Таж.

Суперниками збірної Ірану по відбірковій групі є команди Сірії, ОАЕ і Кувейту.

Другого січня іранське офіційне інформаційне агентство ІРНА рапортувало про призначення на посаду наставника збірної португальця Артура Жорже, але потім президент ФФІ Алі Кафашиан відкинув його кандидатуру. Також ФФІ вела переговори з німцем Вінфрідом Шефером і французом Філіппом Труссьє.

Джерело: "Євроспорт"
Зараз ви читаєте новину «Клементе став головним тренером збірної Ірану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі