пʼятниця, 28 листопада 2008 14:00

Китайських баскетболістів спіймали на підробці документів

Спортивна влада Китаю виявила 22 баскетболістів, які підроблювали дати народження в документах. Про це повідомляє AssociatedPress з посиланням на китайські ЗМІ.

Китайська баскетбольна асоціація звіряла дати народження гравців з інформацією, вказаною в базі даних поліції. Ці дії спортивних чиновників викликали хвилю зізнань баскетболістів, що спотворювали дані про себе.

Всього були виявлено 22 гравці, чия дійсна дата народження не співпадала з вказаною в документах. Деякі баскетболісти насправді виявилися старшими на чотири роки. Декілька гравців з числа тих, що підроблювали документи виступали за молодіжну збірну Китаю, якій тепер загрожує анулювання результатів за останні шість років.

Найвідомішим з китайських баскетболістів, якого підозрюють в підробці дати народження в документах, є гравець клубу НБА "Нью-Джерсі Нетс" І Цзяньлянь. Гравця звинувачують в тому, що насправді він народився в 1984 році, а не в 1987 році, як вказано в документах.

Раніше в підробці документів були запідозрені члени жіночої збірної Китаю зі спортивної гімнастики, що завоювала золото Олімпійських ігор 2008 року в Пекіні.

За підсумками розгляду, що продовжувався близько півтора місяців, Міжнародна федерація гімнастики (FIG) не знайшла доказів того, що китайським гімнасткам на момент проведення змагань було менше 16 років. За правилами, гімнастки молодше 16 років не мають права брати участь в Олімпіаді.

lenta.ru
Зараз ви читаєте новину «Китайських баскетболістів спіймали на підробці документів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі