середа, 27 серпня 2008 18:56

Китайці знайшли нові медальні види спорту для майбутніх Олімпіад

Китайська збірна, яка завоювала 51 золоту медаль на домашній Олімпіаді в Пекіні, планує виграти більше нагород найвищої якості в бігових дисциплінах легкої атлетики і в змаганнях з плавання на майбутніх Іграх, повідомляє Лента.Ру з посиланням на Reuters.

За підсумками пекінських Ігор збірна Китаю зайняла перше місце в неофіційному командному заліку, вигравши 100 медалей різної якості. Проте, за словами одного з керівників Олімпійського комітету Китаю (ОКК) Лю Пена, більшість нагород національна збірна завоювала в традиційно сильних для себе видах (спортивна гімнастика, настільний теніс, стрибки у воду, важка атлетика), тоді як ОКК чекав також медалей в легкій атлетиці, плаванні та велоспорті.

Як відзначив Пен, під час підготовки до Олімпіади-2008 влада країни виділили бюджетні кошти на розвиток так званих престижних видів спорту (велоспорт, баскетбол, волейбол, футбол, легка атлетика, плавання). Проте, на Олімпіаді-2008 збірній Китаю вдалося завоювати тільки одне золото в плаванні: олімпійською чемпіонкою стала Лю Цзиге. 14 серпня вона встановила світовий рекорд на дистанції 200 метрів баттерфляєм (2 хвилини, 4,18 секунд).

За словами Лю Пена, збірній Китаю необхідно прагнути до таких же показників, як у олімпійської команди США. На Іграх-2008 американська збірна завоювала 23 медалі (з них 7 золотих) в легкоатлетичних дисциплінах і 12 золотих нагород у плаванні.

Лю Пен також заявив, що в майбутньому національна команда Китаю буде готова до жорсткішої конкуренції і боротьби за нагороди в тих видах спорту, в яких на Олімпіаді в Пекіні їй не вдалося виграти медалі.

Зараз ви читаєте новину «Китайці знайшли нові медальні види спорту для майбутніх Олімпіад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі