понеділок, 04 серпня 2008 14:02

Китайці підрахували витрати на Олімпіаду

Напередодні Олімпіади-2008 в розвиток Пекіна було вкладено 280 мільярдів юанів (40,9 мільярда доларів). Загальна сума витрат на підготовку міста до проведення Олімпійських ігор 2008 року, за словами представника уряду Пекіна Лю Чжі, може перевищити 44 мільярди доларів, повідомляє РІА Новости.

З 2001 по 2008 рік кошти вкладалися в розвиток інфраструктури, транспортної системи Пекіна, а також в поліпшення екологічної обстановки.

За словами Лю Чжі, вказані суми не можна вважати вартістю майбутньої Олімпіади. Чиновник відзначив, що витрати на розвиток Пекіна були б необхідні і в тому випадку, якщо б місто не було удостоєне честі провести Ігри-2008.

Бюджет Олімпіади включає вартість операцій, проведених оргкомітетом, - ця сума вже перевищила два мільярди доларів, а також витрати на будівництво і реконструкцію спортивних об"єктів - за офіційними даними, це обійшлося Пекіну в 13 мільярдів юанів (близько 1,9 мільярдів доларів).

Зараз ви читаєте новину «Китайці підрахували витрати на Олімпіаду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі