Ексклюзиви
середа, 15 жовтня 2008 10:26

Кінг запропонував $100 мільйонів за бій між братами Кличками

Кінг запропонував $100 мільйонів за бій між братами Кличками

Після того, як у розпорядженні братів Кличків опинилися три чемпіонські пояси у важкій вазі з чотирьох найважливіших, знаменитий промоутер Дон Кінг запропонував Віталієві та Володимиру 100 мільйонів доларів за їх поєдинок між собою. Кінг заявив про це після перемоги Кличка-старшого над Семом Пітером технічним нокаутом у восьмому раунді.

Є як мінімум три причини, за якими брати Клички ніколи не вийдуть на ринг один проти одного, особливо якщо ініціатором подібного поєдинку виступить Дон Кінг. Перша, виключно прагматична, полягає в тому, що Віталієві та Володимиру, які ще на зорі професійної кар"єри голосили за свою мету зосередити в сім"ї пояси за всіма основними версіями, просто не вигідно вибивати один одного з важкого дивізіону. Переможеному, не зважаючи на минулі заслуги, доведеться починати шлях до вершини спочатку або (якщо мова про Віталія) більше ніколи не повертатися на ринг. Можна припустити, що Кличко-старший, зробивши остаточний вибір на користь політики, зважився б на такий крок, але цим він завдав би непоправного удару по позитивному іміджу братів.

Друга причина лежить швидше в області психології: після перемоги Володимира на Олімпіаді в Атланті він з братом міг опинитися під крилом Дона Кінга, але той, не відриваючись під час ділових переговорів від поїдання курки і, протягнувши їм жирними руками контракт на підпис, викликав, за спогадами самих боксерів, непереборне відчуття огиди. Не побажавши ставати одними з багатьох в "стайні" Кінга, Клички прийняли пропозицію німецького промоутера Клауса-Петера Коля, який робив на них ставку.

Третя і, мабуть, головна обставина, що не дозволяє Віталієві та Володимиру битися один з одним, можна назвати сентиментальною: мама не дозволяє. Слово ніколи не змагатися один з одним на рингу вона узяла з синів ще в дитячі роки, і навіть 100 мільйонів, запропонованих за такий бій, не змусять братів Кличків його не стримати.

Зараз ви читаєте новину «Кінг запропонував $100 мільйонів за бій між братами Кличками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути